Walking Football en De Derde Helft van start in Tuitjenhorn

Nieuws
Ouderen uit Tuitjenhorn en omgeving zijn  welkom.
Ouderen uit Tuitjenhorn en omgeving zijn welkom. (Foto: aangeleverd)

TUITJENHORN - Voetballegende Sjaak Swart verzorgt de opening zaterdag 30 september. Ouderen uit Tuitjenhorn en omgeving zijn dan welkom bij voetbalvereniging Hollandia T om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft, waaronder Walking Football. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. Speciaal voor de opening op zaterdag 30 september komt niemand minder dan voetballegende en ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart naar Tuitjenhorn.

Ontmoetingsplek in Tuitjenhorn

Iedereen is bij voetbalvereniging Hollandia T van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals OldStars-voetbal (Walking Football), sjoelen, darten en cornhole (pitzakkenwerpspel) Voetbalvereniging Hollandia T stelt haar deuren iedere donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur open op Sportpark De Kuil, Sportlaan 4 in Tuitjenhorn. Voor aanmelden voor de kick-off of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin den Das via kevindendas@live.nl of 06-30767783.

Samenwerking lokale partners

De ouderencommissie van Hollandia T organiseert vanaf de kick-off wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor 55-plussers. Zij werkt daarin samen met diverse (maatschappelijke) partners zoals Team Sportservice Noordkop, Sportakkoord Schagen en Next Step Fysiotherapie.

Programma kick-off zaterdag 30 september

13.00 uur – Inloop met koffie en thee

13.30 uur – Opening door Sjaak Swart, activiteiten: Walking Football, sjoelen, cornhole, darten

15.00 uur – Afsluiting

Over

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder perse een sport uit te oefenen. Zo hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft. Het Nationaal Ouderenfonds viert dit jaar haar 70 jarige bestaan. Zij zetten zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden.