Kinderboekenweek in Schager bieb

Nieuws
Thema Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'.
Thema Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Het is morgen weer Kinderboekenweek! Van 4 tot en met 15 oktober wordt in de bibliotheken feest gevierd met de leukste kinderboeken en doe-middagen. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Op 12 oktober om 16.30 uur komt kinderboekenschrijver Aby Hartog op bezoek in Bibliotheek Schagen.

Hartog is schrijver, tekenaar, jongleur, praatjesmaker en meer. Hij schrijft en tekent voor kinderen van vier jaar en ouder. Het wordt een gezellige middag met voorlezen, talige spelletjes en natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van vragen. De toegang is gratis, maar wel graag even van tevoren opgeven. Dit kan op de website of aan de balie.

Voorlezen XL 

Op woensdagmiddag 4 en 11 oktober is er om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Er wordt eerst voorgelezen en daarna kunnen de kinderen hun eigen droomhuis knutselen. De activiteit is gratis, maar wel graag even van tevoren aanmelden aan de balie, via telefoon (0224-213975) of e-mail (schagen@kopgroepbibliotheken.nl).

Ook kan in de bibliotheek tijdens openingsuren een stickerspeurtocht gedaan worden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten).

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd. Sanne Roosenboom, auteur van de boeken van de serie Het Ministerie van Oplossingen, schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk. De titel is Ravi en de laatste magie. Illustrator Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Mijn huis is jouw huis. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Kinderen tot en met zeventien jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.