KNRM en Reddingsbrigade Petten samen onder één dak

Nieuws
Het Compliment van Schagen.
Het Compliment van Schagen. (Foto: Pierre Mettes Fotografie)

PETTEN - De vertegenwoordigers van de KNRM en de reddingsbrigade Petten namen zaterdag 30 september hun gezamenlijke gebouw officieel in gebruik. De opening werd verricht door burgemeester Marjan van Kampen. Daarnaast kregen Jacob Tas (algemeen directeur KNRM), Guust Jutte (directeur reddingsbrigade Nederland), Jan Willem Wolf (voorzitter reddingsbrigade Petten) en Marco Visser (vicevoorzitter KNRM station Petten) het woord. Burgemeester Van Kampen vertelt dat zij heel blij is met deze stap. “Met dit nieuwe gebouw worden beide organisaties letterlijk dicht bij elkaar gebracht en daarmee ook een goede samenwerking bevorderd.”

Eigen cultuur en identiteit

Ook ‘wonen’ beide partijen vanaf nu samen, ieder blijft zijn eigen cultuur en identiteit behouden. De post van de reddingsbrigade op het strand van Petten blijft daar. Zij kunnen niet van achter de duinenrij badgasten in de gaten houden. Ook de uitruk van boten van de KNRM voor reddingen op zee blijft bij de KNRM en verandert niet. Het gaat om gezamenlijke huisvesting voor de les- en trainingsruimte en opslag. Het zijn en blijven twee zelfstandige organisaties, die waar dat mogelijk is, nog meer gaan samenwerken.

Omdat de reddingsbrigade ook een belangrijke rol heeft in de kust-hulpverlening, is hier een raakvlak met de KNRM. De inzet van mensen, hun opleiding en training is voor beide organisaties noodzakelijk. Dan gaat het over zaken als nautische kennis, juist gebruik van materiaal en EHBO. Intensieve samenwerking is positief voor de keten van hulpverlening op zee, strand en het gebied van Petten.

Schager Compliment voor Patrick Turfboer

Tijdens deze opening reikte burgemeester Van Kampen-Nouwen een Schager Compliment uit aan Patrick Turfboer. Patrick is in dit proces heel belangrijk geweest. Als inwoner van het dorp Petten heeft Patrick Turfboer veel tijd en energie gestoken in de bouw van het nieuwe pand. Door zijn inbreng voor zowel de reddingsbrigade Petten als de KNRM, is er een fantastisch onderkomen tot stand gekomen. Daarnaast is zijn inbreng ook voor de reddingspost van Petten onmisbaar geweest. “Wij zijn als gemeente dankbaar voor de vrijwillige inzet van Patrick. Zonder hem hadden we dit geweldige resultaat niet bereikt,” geeft Marjan van Kampen aan.” Daarom verdient Patrick Turfboer dit Schager Compliment.”

Samen onder één dak.