Sjaak Swart steelt de show tijdens opening Walking Football

Nieuws
Sjaak Zwart aan het woord.
Sjaak Zwart aan het woord. (Foto: Jan Kees Beers)

TUITJENHORN - De zeer geslaagde opening van Walking Football/De Derde Helft vond zaterdag 30 september plaats bij Hollandia T.  Een diverse groep mensen, jong en oud, verzamelde zich in de volle kantine voor een bijzondere gelegenheid. Anne Bulsink van het Nationaal Ouderenfonds gaf eerst een informatieve presentatie over dit speciale initiatief voor mensen boven de 55 jaar. Vervolgens boeide ‘Mister Ajax’, Sjaak Swart, het publiek bijna een uur lang met fascinerende verhalen en memorabele anekdotes uit zijn indrukwekkende voetbalcarrière. 

Hij deelde niet alleen zijn herinneringen aan historische Europacup-wedstrijden tegen teams als Liverpool, Benfica, Bayern München en Real Madrid, maar hij vertelde ook over zijn ervaringen met Johan Cruijff, zijn tijd onder de leiding van Rinus Michels, en zijn ontmoetingen met legendarische tegenstanders zoals het Portugese voetbalicoon Eusébio en de Real Madrid-sterren Puskás en Gento.

Stralende zon

Ondanks zijn respectabele leeftijd van 85 jaar, zag Swart er strak uit in zijn pak en was hij opmerkelijk fit. Natuurlijk schuwde hij niet om zijn ongefilterde mening te delen over de huidige stand van zaken bij Ajax. Hij stelde zelfs voor dat de club de recente 12 aankopen ter waarde van ruim 100 miljoen gratis zou kunnen krijgen van Hollandia T. Het aanwezige publiek genoot van zijn typisch Amsterdamse humor en had volop gelegenheid om vragen te stellen, foto’s te maken en handtekeningen te bemachtigen.
Na het programma in de kantine, trokken 9 enthousiaste mannen hun voetbalschoenen aan en speelden een potje Walking Football voor de kantine. Onder de stralende zon werkten deze getalenteerde spelers met veel plezier en zweet, aangemoedigd door de energieke Swart. In het begin was het voor sommige spelers even wennen aan de regels (hardlopen is bijvoorbeeld niet toegestaan), maar al snel hadden ze het spel onder de knie. Zowel de spelers als de toeschouwers genoten ervan en na afloop zaten ze gezellig samen onder het genot van een welverdiend koud drankje.

Tekst loopt door onder de afbeelding.


Sjaak Swart steelt de show. - (Foto: Jan Kees Beers)

Hopelijk moedigt dit nog meer mannen (en vrouwen) aan om op donderdagochtend naar Sportpark De Kuil te komen voor de wekelijkse activiteiten.

Programma

Het wekelijkse programma op donderdagochtend ziet er als volgt uit:

10.00 uur - Samenkomen in de kantine met koffie/thee

10.15 uur - Start van het Walking Football buiten

10.15 uur - Begin van De Derde Helft-activiteiten binnen, waaronder sjoelen, darten en cornhole (pitzakken-werpspel)

11.15 uur - Gezamenlijke afsluiting met koffie/thee in de kantine

Een geslaagde dag in Tuitjenhorn.
Walking Football.