Handwerken in in Sint Maarten

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SINT MAARTEN - In Sint Maartenshof in Sint Maarten wordt wekelijks door senioren circulair gewerkt: in gezellig contact met elkaar handwerken. Zondag 27 november kan eenieder zich van 10.00 tot 17.00 uur bij de Welkoop ‘t Rijpje overtuigen van het feit dat handwerken absoluut niet ouderwets is.

De techniek mag dan oud zijn, de ontwerpen zijn helemaal van deze tijd. Vaak wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsmaterialen, die soms al jaren ergens liggen te niksen. Omtoveren tot bruikbare, draagbare producten met een uniek tintje. Kindertruien, shawls en mutsen, natuurlijk de bekende sokken, baby slofjes, geborduurde babycapes/slabbetjes, handdoeken/gastendoekjes met een geborduurd randje. Kussens en nog veel meer. De keuze is reuze.

“Heel blij zijn we met de gastvrijheid van de Welkoop in ‘t Rijpje”, zegt een van de vrijwilligsters van handwerkclub Sint Maartenshof. “Daar mogen we deze producten tegen hele schappelijke prijsjes te koop aanbieden. Leuk voor de komende feestdagen, maar eigenlijk geschikt voor elke gelegenheid.”

Bestelling

Met de opbrengst kunnen de vrijwilligsters zorgen voor koffie/thee met een koekje tijdens de bijeenkomsten. En zo nodig materialen aanschaffen. De groep werkt ook graag op bestelling. Wie zondag in de kraam niet de ideale maat of kleur vindt, kan zijn of haar wensen kenbaar maken.

Deze zondag al andere plannen en toch nieuwsgierig? Dan zijn belangstellenden elke dinsdagochtend tussen 9.30 en 11.00 uur van harte welkom in Sint Maartenshof. Bovendien worden regelmatig kleurige plaatjes op de facebookpagina ‘Sint Maarten en omstreken, van alles en nog wat’.