Bijzondere Elvis-kerkdienst in Grote Kerk in Schagen

Nieuws
Dominee Fred Omvlee organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten.
Dominee Fred Omvlee organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - In de Grote Kerk in Schagen wordt zondag 3 december (eerste Adventszondag) een speciale Elvis-kerkdienst gehouden onder de noemer Crying in the chapel

Elvis zong het liefst gospels

In januari is het 89 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll.

Dominee Fred Omvlee organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf zingt. “Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis zei geregeld: ‘Er is maar één King en dat is Jezus Christus’.”

Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977. “In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing, gebeden en zegen.” Fred Omvlee zingt veel nummers met begeleiding van Ronald v.d. Veen.

De kerkdienst is in de Grote Kerk Schagen en begint om 10.00 uur.