Intocht Sinterklaas in Schagen Marktstad

Nieuws
Sint Nicolaas doet uiteraard ook Schagen Marktstad aan.
Sint Nicolaas doet uiteraard ook Schagen Marktstad aan. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De Goedheiligman brengt zaterdag 25 november een bezoek aan het centrum van Schagen. In een bijzonder vervoersmiddel komen Sinterklaas en zijn Pietenbende rond 13.00 uur aan via de Nieuwstraat. Op de Markt stappen zij uit voor een feestje samen met alle bezoekers. Na het festijn vervolgen zij hun rit door de winkelstraten van Schagen en brengen ze tot slot een bezoek aan winkelcentrum Makado.

Vanaf 12.30 uur start het feest op de Markt. Uiteraard is er muziek en worden de leukste Sinterklaasliedjes gezongen. Misschien leren de kinderen zelfs een trucje van de acrobatiek pieten. Rond kwart over één wordt Sint Nicolaas officieel welkom geheten. Sinterklaas neemt net als vorig jaar plaats op het talud bij de kerk op de Markt. In verband met de oliebollenkraam is met de Sint afgesproken dat hij samen met de pieten aan de kant van restaurant de Posthoorn gaat staan. De Markt is tijdelijk afgesloten voor auto’s, voor alle bezoekers is er voldoende ruimte op de parkeerplaatsen en de straat voor het talud.

Vragenronde

Tijdens het feest wordt het publiek verrast met een nieuwe dans van Rebounce en vindt een optreden van een speciale band plaats. Dit jaar staat -samen met de presentator Geert Klaver - een vragenronde met de Sint gepland. Bij deze een oproep aan alle kinderen; bedenk een goede vraag aan Sinterklaas. In het pakjeshuis liggen kaarten, schrijf daar de vraag of en stop hem in de rode brievenbus. Wie weet wordt dan jouw vraag gesteld tijdens het interview.

Na het feest stapt Sint weer in zijn unieke vervoersmiddel om zijn rit door de winkelstraten van Schagen te vervolgen. Via de Gedempte Gracht, Molenstraat en Nieuwe Laagzijde loopt hij uiteindelijk via de nieuwe entree het Makado in.

Pakjeshuis

In de kerktoren kunnen de kinderen zich vanaf zondag 19 november weer verwonderen aan de vele cadeaus in het Pakjeshuis. Deze is tot 5 december dagelijks geopend van 10-17 uur. Daar liggen kleurplaten die ze mogen meepakken. En natuurlijk weer de deelnameformulieren voor een sinterklaasspeurtocht door de stad. Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen! Van zondag 19 november tot dinsdag 5 december is het pakjeshuis van Sinterklaas in de Grote Kerk van Schagen dagelijks geopend van 10-17 uur.

Programma

Programma Intocht Sinterklaas zaterdag 25 november: 12.30 voorprogramma op de Markt. 13.00 rit Sint & pieten door de Nieuwstraat. 13.15 aankomst bij Pakjeshuis. 13.30 feest op de Markt. 14.30 vervolg rit door het centrum. 15.00 wandeling door Makado.