VVO viert 90-jarig bestaan met eenakters

Nieuws
Dit alles vindt plaats in Dorpshuis De Kastanjeboom.
Dit alles vindt plaats in Dorpshuis De Kastanjeboom. (Foto: Dirkshorn Bruist)

DIRKSHORN – Het is al weer 90 jaar geleden, op 23 november 1933, dat onze vereniging VVO in Dirkshorn werd opgericht. VVO is de afkorting van Vereniging voor Ontwikkeling en Ontspanning. Het geeft precies weer wat de initiatiefnemers voor ogen stond: ‘Waarom er in Dirkshorn ‘s winters op het gebied van ontspanning en ontwikkeling zo weinig te beleven valt.’ En zo geschiedde.

VVO organiseert van oktober tot april voor haar leden en andere belangstellenden vijf culturele avonden. In de afgelopen 90 jaar zijn er veel regionale en landelijk bekende artiesten te gast geweest. Van Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, The Amazing Stroopwafels en Andries Tunru tot The Visitors, toneelgroep Daghap en Spot ’70.

Muziek

Wij gaan deze mijlpaal natuurlijk vieren. Dat doen we zaterdag 25 november. Er worden eenakters gespeeld door het eigen toneel van VVO en er mag gedanst worden wanneer dj Gerben Wester zijn muziek draait.

Dit alles vindt plaats in Dorpshuis De Kastanjeboom te Dirkshorn. Aanvang 20.00 uur. VVO-leden hebben vrij toegang, Voor andere belangstellenden is de entree 12,00 euro. Wel even reserveren via vvo33@ziggo.nl.