De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... Linda Oosting

Nieuws
Linda Oosting.
Linda Oosting. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Helga Mul nomineerde vorige week Linda Oosting.

Wie ben je en wat doe je?

Linda Oosting, ik ben 51 jaar oud en ik woon met Peter en Duitse herder Mexx op de Akker in Oudesluis. Helaas ben ik afgekeurd, maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden in vrijwilligerswerk. Al vier jaar penningmeester voor Algemeen Dorpsbelang Oudesluis, beheerder van de multifunctionele ruimte in Oudesluis en penningmeester bij de ijsclub.

Waar ben je geboren?

Op de Nieuwesluis, een dijk met een kleine gemeenschap in Wieringerwaard. Met circa veertig huizen, een camping en een haven. Een ontzettend leuke jeugd gehad hier.

Wat heb je met deze gemeente?

Het bestuur van de dorpsraad van Oudesluis onderhoud diverse contacten binnen de gemeente Schagen. Binnen de gemeente Schagen hangt een goede positieve sfeer en er wordt zeker naar ons geluisterd. De gemeente heeft diverse dorpen met ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen en de stad Schagen heeft een dorps karakter wat ik erg fijn vind. In mijn jeugd heb ik in Schagen op de Mavo gezeten en later jarenlang op de taxi gereden in de weekenden. Er was altijd iets te beleven in Schagen.

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

De Valkkogerdijk vind ik erg mooi, als je vanaf zwembad de Wiel komt oogt het altijd erg weids en groen, dat zie je niet veel meer er worden de laatste jaren een hoop woningen gebouwd.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Voormalig Café ‘de Egelantier’. Deze was toentertijd van Jenny Mantel en wij hadden daar een hele leuke damesbiljartclub. Vele late maar vooral gezellige avonden meegemaakt.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Nooit liegen, want het komt uiteindelijk toch wel uit!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat als ik ergens mijn zinnen op zet ik hier ook voor de volle 100% voor ga en erg mensengericht ben.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Eigenlijk ga ik in de gemeente Schagen nooit uit eten, dus ik hier heb ik geen idee van. Qua Café ga ik voor ‘de Branding’ in Petten. Altijd een goede sfeer en gezelligheid of je er nu met vijf of honderd man bent. Toen ik jonger was kwam ik hier ontzettend vaak nu helaas veel minder.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Zomers geniet ik op het water met Peter op onze boot ‘de Egelantier’ (dit is toeval, ze is niet vernoemd). De boot ligt in de haven van Nieuwesluis, dus het is altijd weer een beetje thuis komen als ik daar ben. Verder houd ik van lezen, haken en doorlopers maken en ik doe natuurlijk divers vrijwilligerswerk.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Irene Ruijter, omdat zij zich op diverse manieren inzet voor de gemeenschap en voor Oudesluis.