Een stralende Nordmann voor het goede doel

Nieuws
Haal je kerstboom al in huis?
Haal je kerstboom al in huis? (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Kerst staat voor de deur en bij Ronde Tafel 98 kun je weer een prachtige kerstboom bemachtigen. Het aangename is dat alle opbrengsten van de kerstbomenactie ten goede komen aan het goede doel. Dit jaar zetten de heren van Ronde Tafel 98 zich in voor De Downdriehoek, Taart Voor Kids, Kinderboerderij de Nes, Stichting Wijland-de-Kampen (lees alles hiervoor op de voorpagina van Nieuwsblad Schagen dit weekend red), Lion King Bali en Hertenkamp ‘t Zand. 

Premium Nordmann kerstbomen

Ronde Tafel 98 is een serviceclub bestaande uit twintig mannen, die graag iets terug willen geven aan de omgeving door verschillende goede doelen te steunen. Voorheen hielden zij de activiteiten - om geld op te halen - tijdens Koningsdag en -nacht. Corona heeft ervoor gezorgd dat zij moesten kijken naar plan B. In november 2020 is het idee van de kerstbomenactie ontstaan en binnen drie weken was het hele plan uitgerold. In 2022 en 2023 heeft Ronde Tafel 98 ook een ‘Hemelse Avond’ georganiseerd. Een evenement met een gezellige feestavond met veel bezoekers en sponsoren.

Goede doelen

Elk jaar steunen de heren via de kerstbomenactie andere goede doelen. Door middel van een oproep op social media kon men stichtingen en organisaties aanmelden. Uit alle aanmeldingen wordt een keuze gemaakt. 

Medio januari houden zij altijd een cheque-uitreiking voor de goede doelen, daarbij ontvangt Ronde Tafel 98 de gekozen organisaties of stichtingen en horen zij waar dit bedrag aan wordt besteed. Soms na afloop ontvangen de mannen foto’s van het gerealiseerde. “Dat geeft een fijne voldoening. Er zitten weer mooie goede doelen bij zoals Wijland De Kampen, maar ook De Downdriehoek, een nieuw te realiseren wooninitiatief voor jongeren met een beperking of Stichting Taart voor Kids, zij bakken taarten voor kinderen wiens gezinnen zijn aangemeld bij de Voedselbak zodat zij toch hun verjaardag kunnen vieren. Het blijft toch bijzonder dat in Nederland helaas nog zoveel kinderen zijn, die niet hun verjaardag kunnen vieren en zich bijvoorbeeld ziek melden omdat er geen geld is om te trakteren”, vertelt Bart Bootsman (lid van Ronde Tafel 98 red.)

Kerstboom bestellen

De mooie Premium Nordmann kerstbomen zijn nu al online via www.kerstboomschagen.nl te bestellen, bezorging is mogelijk vanaf 30 november tot en met 15 december. Daarnaast zijn zij ook te vinden bij de stand op de Markt in Schagen tussen STIEL en ijsbaan Schagen On Ice in. De stand is geopend op zaterdag 2 december, zondag 3 december, zaterdag 9 december en zondag 10 december. Hier kun je zelf de boom uitzoeken en eventueel ook laten bezorgen.