De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... Henry van Klaveren

Nieuws
Henry van Klaveren.
Henry van Klaveren. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Irene Ruijter nomineerde vorige week Henry van Klaveren.

Wie ben je en wat doe je?

Hoi, mijn naam is Henry van Klaveren,  58 jaar oud en ik woon in Oudesluis. Samen met mijn vrouw heb ik in Anna Paulowna een zeilmakerij waar we heel veel verandazeilen en schaduwdoeken maken maar ook heel veel voor de industrie, denk aan stofwanden, afdekzeilen voor aanhangers, hoezen voor machines etc.

Waar ben je geboren?

Ik ben zelf geboren in Den Helder, maar heb mijn hele jeugd in de polder tussen Callantsoog en Groote Keeten doorgebracht.

Wat heb je met deze gemeente?

Met de gemeente Schagen heb ik zelf niet zo veel, aangezien waar ik nu woon, altijd Zijpe was. Wél vind ik dat als je wat moet regelen op het gemeentehuis in Schagen, dat de zaken goed op orde zijn. Schagen zelf vind ik een heel gezellige stad. 

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

De mooiste plek nu binnen de gemeente Schagen vind ik achter bij de eendenkooi in Oudesluis ook wel de “Klik” genoemd. Hier kan je alleen komen met een bootje en je kan hier prachtig vissen.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

De kermissen en autoped race op de step van de ijzerbouwer van Lint. Ook de Paasvee tentoonstellingen zijn goed herinneringen. Mijn schooltijd in Schagen op de toenmalige LTS wat minder...

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Het beste advies wat ik ooit heb gekregen was dat van mijn vader. Hij zei altijd als het niet lukt, laat je alles vallen en probeer je het morgen weer. Met andere woorden: geen stress. Het klopt dat dit inderdaad vaak het geval is, als je het een dag laat wachten, lukt het je dan wél. 

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat als mijn vrienden in nood zitten ze altijd kunnen bellen. Altijd.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Het beste restaurant in de gemeente Schagen vind ik Prins Heerlijk in ’t Zand bij Melvin en Manon. Niet eens perse om het eten, maar om de gezellige atmosfeer die er heerst en als je dan uitgegeten bent kun je altijd nog even aan de gezellige bar zitten in ’t voorcafé.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan motorrijden en als de tijd het toelaat lekker op pad met de camper. Aangezien we een eigen bedrijf hebben is de vrije tijd meestal schaars.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Volgende week zou ik graag Danielle van Diepen uit ’t Zand aan t woord laten. Ze heeft de leukste kapsalon van de gemeente waar altijd ff tijd is voor een bakkie. Ze is gewoon een harde werker.