Record aantal liters erwtensoep verkocht

Nieuws
Zaterdag 2 december kon men de bestelde soep ophalen.
Zaterdag 2 december kon men de bestelde soep ophalen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - In november kon men erwtensoep bestellen bij Samen Vrienden. Zaterdag 2 december werd de soep in grote getalen opgehaald. De vrijwilligers van Samen Vrienden zijn blij verrast.

Woonzorggroep Samen biedt uitstekende zorg aan haar toevertrouwde bewoners, maar hun middelen zijn beperkt, en de nadruk ligt voornamelijk op dagelijkse zorgtaken. Er is helaas geen budget beschikbaar voor extra activiteiten. Echter, daar is wat op bedacht! Stichting Samen Vrienden zorgt ervoor dat dit wél mogelijk is. 

Deze stichting werft financiële steun, in eerste instantie om hun twee rolstoelbussen te laten rijden voor de bewoners. Gerard en Co spelen beiden een essentiële rol in de stichting en zijn vol lof over de vrijwillige chauffeurs van deze bussen. Met de bussen kunnen de bewoners uitstapjes maken naar bestemmingen zoals de Keukenhof, het strand of de Lente Tuin - de mogelijkheden zijn eindeloos. De opbrengst van de soep gaat naar de rolstoelbussen: ‘In november rijden de rolstoelbussen op erwtensoep’.

Record

Co kan blij delen dat er maar liefst 1175 liter erwtensoep verkocht is. “Een absoluut record! Dit is ook het maximum, want de vriezers lagen vol.” Volgend jaar kun je opnieuw verse erwtensoep bestellen voor het goede doel. 


Record aantal liters erwtensoep verkocht. - aangeleverd