Studenten uit de regio werken aan innovatieve oplossing

Nieuws
Jim Overboom, Stef Kemper, Mike Zwaneveld, Zed Louwe en Jip Zwaan.
Jim Overboom, Stef Kemper, Mike Zwaneveld, Zed Louwe en Jip Zwaan. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een groep van vijf ambitieuze studenten aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar heeft de sprong gewaagd naar ondernemerschap met de lancering van ‘BAK-E’. Samen met behulp van donateurs hebben zij een innovatieve oplossing voor kabelmanagement van acculaders voor elektrische fietsen.

Kabelmanagement van acculaders voor elektrische fietsen

De studenten, Jim Overboom, Stef Kemper, Mike Zwaneveld, Zed Louwe en Jip Zwaan, komen uit de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Deze groep, bestaande uit drie technische bedrijfskunde studenten en twee werktuigbouwkunde studenten, is voortgekomen uit een gezamenlijk schoolproject en heeft nu de kans gegrepen om hun visie om te zetten in een studenten bedrijf. Ze zijn vastbesloten om een stukje zorg weg te nemen bij mensen die elektrische fietsen gebruiken.

Zed vertelt: “Onze samenwerking verloopt goed, omdat we elkaar allemaal aanvullen. Iedereen heeft verschillende kwaliteiten door de verschillende studies en werkervaringen, voor BAK-E werkt iedereen vanuit zijn kracht en vakgebied.

Levensduur

‘BAK-E’, zoals de groep het noemt, is een elegante en duurzame oplossing voor een alledaags probleem. De opladers liggen rommelig op de grond of hangen aan de fiets, hierdoor kan de oplader eenvoudig beschadigen. Dit probleem willen zij met BAK-E verhelpen, het doel is dan ook om de levensduur van de e-bike oplader te verlengen.

De BAK-E.De BAK-E.

Het product transformeert het rommelige en potentieel gevaarlijke landschap van verspreide acculaders voor elektrische fietsen. Vaak liggen deze laders overal en nergens, waardoor het risico bestaat dat ze verkeerd worden aangesloten op de verkeerde accu’s, worden blootgesteld aan vocht of beschadigd raken door gebruikersschade. Dit kan resulteren in verkeerd opgeladen of beschadigde fietsaccu’s, wat ongemak en extra kosten met zich meebrengt. De groep studenten heeft hier iets op bedacht: BAK-E. BAK-E biedt de oplossing om e-bike opladers netjes en veilig op te bergen.

Leven verbeteren

Door de ‘BAK-E’ eenvoudig aan een muur, wand of kast te bevestigen, krijgen de e-bike opladers een vaste en veilige plek. Het product is 100% recyclebaar, roest niet en ontworpen met oog voor detail en gebruiksgemak, zodat iedereen er profijt van kan hebben.

De groep student-ondernemers is overweldigd door de enthousiaste reacties van mensen die ‘BAK-E’ hebben gezien en begrijpen hoe het hun leven kan verbeteren. Ze geloven sterk in de waarde van hun product en zijn vastbesloten om elektrische fietsers overal te helpen de zorgen rond het opladen van hun fietsen weg te nemen. Meer informatie vind je op  www.bak-e.nl.