ONDERNEMERSVERKIEZING

Bloemsierkunst Florina winnaar Publieksprijs

Nieuws
Blij en verrast namen zij de prijs in handen.
Blij en verrast namen zij de prijs in handen. (Foto: Anne Smit)

‘T ZAND - Bloemsierkunst Florina werd dinsdag 9 januari uitgeroepen tot de winnaar van de Publieksprijs van de Zandtemmer Ondernemersverkiezing 2023. Daarmee volgde zij Café De Jonge Prins op. Bloemsierkunst Florina is hét bedrijf waar alle dorpsgenoten wel een keer een bloemetje hebben gekocht. Naast haar bestaande bloemenzaken in ‘t Zand en Julianadorp, opende eigenaresse Corina van der Vlugt afgelopen jaar twee nieuwe winkels: één in Landsmeer en één in Wieringerwerf. Samen met haar dochters Melissa en Nadine werkt ze in het bedrijf. 

Bloemsierkunst Florina werd in 2011 opgericht in ‘t Zand en inmiddels worden vanuit de winkel dagelijks meer dan honderd boeketten bezorgd. Voor Corina was het de eerste keer dat haar bedrijf genomineerd werd voor de Zandtemer Ondernemersverkiezing. “Ik was blij verrast met de nominatie, ik werd er stil van.” In de Multitreffer vond de uitreiking plaats, volgens Corina een fijne avond met een goede sfeer. “Ik waardeer het zo dat mijn collega’s er zijn. Ze hebben toch de moeite genomen om hier naartoe te komen, dat vind ik mooi”, glimlachte ze. 

‘Wauw’

Naast de Vakprijs werd deze avond ook de Publieksprijs uitgereikt. Deze prijs wordt ondersteund door Nieuwsblad Schagen van Rodi Media. De winnaar van de Publieksprijs kreeg de meeste stemmen uit de regio. Iedereen kon stemmen op hun favoriete genomineerde bedrijf. Bloemsierkunst Florina kreeg de meeste stemmen van het publiek. Warner de Weerd van Nieuwsblad Schagen reikte de publieksprijs uit aan Corina met daaraan verbonden een weekendje weg aangeboden door Rodi Media. “Wauw, geweldig. Ik vond de nominatie al prachtig. Dat we de Publieksprijs winnen, is een bekroning op ons werk. De andere bedrijven zijn ook toppers, ‘t Zand mag daar trots op zijn. Ik moet het allemaal nog even verwerken, maar ik weet zeker dat we het winnen van deze prijs met alle collega’s gaan vieren”, vertelde Corina enthousiast. 

Bloemsierkunst Florina werkt consequent. Alle aanvragen en opdrachten krijgen de meeste en beste zorg. “Of het nu gaat om verjaardagbloemen, een bruidsboeket of rouwboeket, er zit overal zoveel emotie in waar wij een onderdeel van zijn. Daar ligt onze kracht, dit volbrengen wij.” Aankomend jaar wil Corina alles goed op orde krijgen. Twee nieuwe bedrijven erbij zorgt voor een grote organisatorische uitdaging. “We gaan in 2024 alles finetunen.” 

Bloemsierkunst Florina
De overhandiging van de prijs. - Foto: Anne Smit