Salsa dansen en yoga voor actieve 50-plussers in Schagen

Nieuws
Doe je mee?
Doe je mee? (Foto: Pixabay)

SCHAGEN - Actieve 50-plussers met een visuele beperking in de regio Schagen hebben reden tot blijdschap. In de maanden februari en maart organiseert Team Sportservice Noordkop, in samenwerking met initiatiefnemer Zichtbaar Sportief, twee activiteiten om het beweegaanbod naar een hoger niveau te tillen. Zaterdag 17 februari staat een salsamiddag gepland, gevolgd door twee yogamiddagen: maandag 26 februari en 4 maart. En het beste van alles? Het is volledig kosteloos.

Dans de sterren van de hemel

Zaterdagmiddag 17 februari wordt de Kegelzaal van de Spartahal aan de Zuiderweg 2A in Schagen van 15.15 tot 16.15 uur omgetoverd tot een dansvloer voor de proefles Senior Salsa. Ervaren docenten staan paraat om deelnemers de eerste stappen van deze gepassioneerde dans te leren. Trommel snel jouw eigen danspartner op of zoek een enthousiaste begeleider om samen de salsa te ontdekken.

Ontspan

Maandagmiddag 26 februari en maandagmiddag 4 maart om 13.00 uur is het tijd om tot rust te komen. Bij de Yoga Studio aan de Zijperweg 9 in Schagen worden twee gratis yogalessen aangeboden. Solo aanmelden is mogelijk, maar je kunt ook samen met een partner, vriend of vriendin deelnemen aan deze ontspannende ervaring.

Deze activiteiten zijn een initiatief van Zichtbaar Sportief en worden uitgevoerd door Team Sportservice Noordkop. Rina Blondeau van Team Sportservice Noordkop is verheugd over deze activiteiten: “Dansen en ontspannen moeten door iedereen ervaren kunnen worden.” De salsamiddag en yogalessen maken deel uit van de beweegcarrousel voor ouderen met een visuele beperking, waar sinds november 2023 al succesvol een aantal mensen bij zijn aangesloten. Eerdere deelnemers hebben bijvoorbeeld genoten van “Showdown” en hebben deelgenomen aan de workshop “Valpreventie en Weerbaarheid” bij Budowaza Sport. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om je aan te melden.

Aanmelden

Laat deze kans niet aan je voorbijgaan. Aanmelden kan via e-mail: rblondeau@teamsportservice.nl of telefonisch op het nummer: 088-2037350. Of je nu solo wilt gaan of met een partner, vriend of vriendin, meld je aan en ontdek het plezier van bewegen.