Astrid Kant geeft lezing over grutto’s en andere weidevogels

Nieuws
Vogels in de natuur.
Vogels in de natuur. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Astrid Kant geeft 19 februari 20:00 uur een lezing in Schagen over grutto en andere weidevogels. Astrid Kant is een weidevogelbeschermster in hart en nieren en neemt jou mee in de wereld van de weidevogels tijdens deze lezing voor Vogelwerkgroep Tringa in de Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1 te Schagen. 

Leden betalen 3,- euro en niet-leden 5,- euro. Consumptie in de pauze is inbegrepen. Aanmelden voor deze lezing is niet nodig.

Al vele jaren fotografeert Astrid Kant vanuit een schuilhut het geheime leven van de weidevogels in het voorjaar. De vele unieke foto’s vertellen eigenlijk al het verhaal. Hierbij komt het aspect van het beschermen van deze prachtige vogels uitgebreid aan bod. Het gaat onze weidevogels momenteel niet voor de wind. Astrid vindt het daarom belangrijk in haar lezingen de bescherming veel aandacht te schenken.

Bescherming

In deze lezing komen alle Nederlandse weidevogels aan bod. Vanaf het moment dat ze in het voorjaar weer aankomen in Nederland tot het moment van vertrek naar het zuiden, is hun gedrag vastgelegd. Hoe gedragen ze zich in groepsverband in maart en wat gaat er allemaal aan de eileg in april vooraf. Hoe herken en bescherm je de kuikens in mei?