Ad en Ria Bruin vieren zestigjarig huwelijk

Nieuws
Op het spoor van liefde blijven.
Op het spoor van liefde blijven. (Foto: Fotografie Astrid Volten)

SCHAGEN – In de week van Valentijnsdag kan een liefdesverhaal niet ontbreken. Ad en Ria Bruin vierden zondag 11 februari hun zestigjarig huwelijk. Ad (geboren in 1942) en Ria (geboren in 1939) leerden elkaar kennen op de Waarlander kermis. De mooie jurk die zijn vrouw aanhad kan meneer Bruin nog exact omschrijven. “Na zestig jaar huwelijk vind ik nog steeds dat het heel goed gaat.” 

Ria is in Heerhugowaard geboren en Ad in Waarland. ’s Middags zag hij op de kermis een mooie vrouw in een prachtige jurk lopen. Toen Ad deze vrouw ’s avonds opnieuw trof vroeg hij haar ten dans. “Dat was dus Ria. Sindsdien is het ‘aan’ gebleven”, vertelt meneer Bruin.

Schouders eronder

Mevrouw Bruin viel voor de vriendelijke charmes van Ad. Andersom vertelt hij dat de blauwe jurk met witte studs van Ria al meteen zijn aandacht had. “Ik kan deze nog precies voor me halen. Ze zag er gewoon écht leuk uit.” Inmiddels woont het echtpaar samen in Schagen. Als Ad terugblikt, weet hij te vertellen dat het vanaf de verkeringstijd al goed ging. “Daarna trouwden we, ook daar waren geen obstakels. Natuurlijk, er zijn altijd momenten dat het even anders is, dan moet je ervoor gaan. Tot op heden vind ik dat wij het samen goed doen.” Zijn vrouw beaamt dat dit wederzijds is.

Tekst gaat door onder de foto.


Zestig jaar gelukkig getrouwd. - (Foto: Fotografie Astrid Volten)

Wanneer Ad gevraagd wordt of hij een tip heeft voor jonge geliefden antwoord hij: “Het is in elk opzicht geven en nemen. Je moet elkaar iets gunnen en op het spoor van liefde blijven. Als je dat uitzoekt blijf je met elkaar en voor elkaar.”

Feest

Zondag 11 februari vierde het echtpaar deze feestelijke dag met hun drie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Binnenkort worden andere familieleden en schoonfamilie ook uitgenodigd om samen te komen. “We weten nog niet wanneer, maar dat gaat zeker gebeuren”, besluit Ad Bruin.