De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... Angelique Hoogland

Nieuws
Angelique Hoogland.
Angelique Hoogland. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Roy Bloem nomineerde vorige week Angelique Hoogland .

Wie ben je?

Hii, ik ben Angelique Hoogland en getrouwd met Glenn Hoogland. Ik ben moeder van Layla (15) en Maeve (8). Daarnaast heb ik ook nog twee bonus kinderen die ook zeker bij ons gezin horen, Naomi (20) en Kayen (19). Ik heb lang in de kinderopvang gewerkt in Schagen. Daarna ben ik gaan werken in de hulpverlening. Toen ik de uitdaging hierin ben gaan missen was de wens om iets voor mijzelf te gaan beginnen. Lang gedacht om een eigen koffie/thee winkeltje te gaan beginnen. Tijdens deze zoektocht werden wij, Glenn en ik gevraagd of we interesse hadden in het overnemen van IJssalon Picobello. Inmiddels hebben we onze eerste seizoen erop zitten als eigenaar van Picobello en gaan we begin maart weer open voor ons tweede seizoen! Ik geniet van mijn gezin, hou van lekker uit eten gaan en samen dingen ondernemen met mijn vrienden en vriendinnen.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren en getogen in Schagen.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik heb altijd gezegd dat ik niet zo snel zou verhuizen uit Schagen. Schagen heeft alles. Leuke winkels, gezelligheid rond de kerk, leuke feestjes en voor de kinderen is ook alles in de buurt.

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

Ik vind het Slot erg mooi, ook omdat we daar getrouwd zijn. Maar ook rondom de kerk is favoriet.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Dan toch weer het Slot en Markt 15 waar Glenn en ik getrouwd zijn en ons feest hebben gegeven.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Volg je hart en kies voor jezelf!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik vroeger op voetbal zat en wij het eerste dames team van Schagen zijn begonnen. Hiermee zijn we uiteindelijk ook kampioen mee geworden. Een mooie tijd!

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Stiel, Tov en Soho zijn wel favoriet. En dan afsluiten met een ijsje bij Picobello.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Momenteel is mijn vrije tijd een stuk minder dan voorheen. Daarom geniet ik al van de kleine dingen. Lekker ontbijten met mijn gezin, uit eten met vrienden of lekker een spelletje spelen met elkaar.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Ik geef graag het stokje door aan Ben Schouten, mijn broertje, die eigenaar is van Foto Beemster. Ik ben trots op hem dat hij na hard werken ook eigenaar is van een eigen bedrijf. Een voorbeeld voor mij!