Kunst in bibliotheek Schagen

Nieuws
Kleurrijke stillevens.
Kleurrijke stillevens. (Foto: Thomas Nondh Jansen)

SCHAGEN - In de bibliotheek van Schagen zijn tot 5 maart de werken te bewonderen van fotograaf en kinderboekenmaker Thomas Nondh Jansen en keramist Jacintha Roos.

Thomas Nondh Jansen Fotograaf en kinderboekmaker Thomas Nondh Jansen creëert kleurrijke stillevens met eten en alledaagse objecten. Met humor en veel plakband transformeert hij dagelijkse voorwerpen in iets nieuws. ‘Thuis’ is een belangrijk thema in zijn werk. In 2016 resulteerde dat in het fotografisch kinderboek ‘De olifant die niet wist of hij verdwaald was’ dat verscheen bij uitgeverij Leopold. Hierin volgen we de fantasievolle reis van een plastic babyolifant door het Nederlandse landschap. Nondh Jansen fotografeert onder andere voor diverse kranten en tijdschriften zoals NRC, Volkskrant of Het Parool.

Jacintha Roos volgde de opleiding Ruimtelijk en beeldend vormgeven en heeft zich verder verdiept in keramiek. Ze gebruikt veel kleur en heeft zich voor de beelden in de bibliotheek laten inspireren door bekende boeken, zoals Pippi Langkous en Rupsje nooit genoeg. In ieder werk van haar is weer iets speciaals te zien.

De expositie is tot 5 maart gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Schagen. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.