De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... Ben Schouten

Nieuws
Ben Schouten.
Ben Schouten. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Angelique Hoogland nomineerde vorige week Ben Schouten.

Wie ben je?

Ben Schouten net 40 geworden, getrouwd met Suzanna Schouten - Pot en heb 2 lieve kinderen genaamd Dex en Jake. Sinds kort hebben we ook een hond genaamd Sammy. Ik ben mede eigenaar van Beemster Schagen en Telecombinatie Anna Paulowna. Na verschillende opleidingen gedaan te hebben ben ik bij Beemster Schagen terecht gekomen. Eerst als baan voor in het weekend, daarna fulltime en kreeg ik zo’n 7 jaar geleden de kans om samen met Brian Wals, eerdergenoemde winkels over te nemen. Vanaf 1 januari jongstleden is dit definitief geworden en zijn wij beide volledig eigenaar van beide winkels.

Waar ben je geboren?

Geboren en getogen in Schagen.

Wat heb je met deze gemeente?

Doordat ik in Schagen ben geboren en getogen zou ik nooit ergens anders willen wonen. Ik werk er, ik woon er en je heb er alles waar ik blij van word!

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

De mooiste, maar vooral de gezelligste plek in Schagen is toch wel het centrum rondom de kerk. Terrasjes, leuke eettenten en de gezelligheid met de vele activiteiten ieder jaar weer, maken dit voor mij de leukste plek om te komen in Schagen.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

De begin tijd dat ik net begon met stappen. Op de plek waar Wonders nu zit, zat ooit ‘De Gouden Engel’ je had een beneden en boven verdieping. Boven stond de jeugd en beneden de wat ouderen. Elke week met vrienden naar de Gouden Engel, eerst boven en later beneden. Dit wisselde we dan af met de Vernes waar ook menig feestje zijn bijgewoond. Later gingen we naar de Olde Smidse, en stonden we daar in een overvolle kroeg vaak in de Serre een klein biertje te drinken. Op zondag dan nog iet wat brak voetbal kijken in de Smidse of de ‘T Geveltje. Ja dit was een erg leuke tijd!

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Zeg wat je denkt en blijf er niet mee zitten, dit gaat uiteindelijk alleen maar tegen je werken.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Ik ben een echte muziek liefhebber. Ga graag naar festivals, maar luister vooral als ik alleen thuis ben naar mooie, rustige muziek. Dit werkt erg rustgevend voor mij en kan ik echt van genieten. Daarbij wil ik graag nieuwe muziek te ontdekken.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

TOV / Stiel in Schagen en Globe in Warmenhuizen zijn toch wel mijn favorieten. Ik ga graag met mijn vrouw en/of vrienden uiteten en probeer graag dingen die ik nog nooit heb geproefd.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Het liefst besteed ik deze met mijn gezin. Zomerdag met zijn allen weg vind ik erg fijn of met mijn oudste zoon mee naar Schagen United om naar zijn voetbalwedstrijd te kijken. Daarbij mag ik graag een potje gamen op de PlayStation om zo even te “ontstressen” maar ook voor een goede pot voetbal blijf ik zeker thuis! In het weekend met vrienden aan het speciaal bier is ook altijd erg leuk (en lekker).

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Ik geef deze rubriek graag door aan Brian Wals. Op werk gebied weten wij al erg veel van elkaar, op privé gebied zou ik graag eerdergenoemde vragen wel van hem willen weten!