Asfaltwerkzaamheden N245 in Schagen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van dinsdag 2 april tot en met woensdag 24 april werkzaamheden uit op de N245 Provincialeweg / Schagerweg. Het gaat om het deel nabij Dirkshorn tot de kruising met de N504. In verschillende fasen wordt hier de deklaag vervangen en wordt gewerkt aan de kruisingen. Dit betekent dat het deel van de N245 tussen de Zuiderweg en de aansluiting met de N504 de gehele periode afgesloten is voor doorgaand verkeer.

Omleidingsroute doorgaand verkeer

De gehele periode is de N245 afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via de N248, N241, N242, N504. Zie hiervoor ook de blauwe route in onderstaande afbeelding. Uiteraard kan ook de N9 gevolgd worden;Er blijven van de kruisingen Middenweg, Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg altijd twee van de drie kruisingen open om de oost-westverbinding (en vice versa) te borgen;De werkzaamheden aan de kruisingen Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg worden in een lang weekend (vrijdag, 20.00 uur – maandag 05.00 uur) uitgevoerd. In deze periode is de kruising volledig afgesloten.

Planning en fasering

In onderstaande afbeelding is geprobeerd de planning en fasering zo duidelijk mogelijk weer te geven. 

Fase 1: 2 t/m 8 april – N245, inclusief kruising Middenweg. Kruising Middenweg open als kruising Ambachtsdijk wordt afgesloten;Fase 2: 5 t/m 8 april – Kruising Ambachtsdijk;Fase 3: 8 t/m 15 april – Rechtstand tussen de kruisingen Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg;Fase 4: 12 t/m 15 april – Kruising Warmenhuizerweg;Fase 5: 15 t/m 21 april – Rechtstand tussen de kruisingen Warmerhuizenweg en de N504.

 In verband met onvoorziene (weers)omstandigheden worden drie extra dagen ingepland tot en met 24 april.

Buslijn Connexxion

In de periode van 2 t/m 5 april kan buslijn 157 van Connexxion niet de volledige route rijden. Dit betekent dat deze lijn gedurende deze dagen niet door Dirkshorn rijdt en door werkzaamheden van gemeente Schagen niet alle haltes in Tuitjenhorn aan kan doen. Hieronder de route die buslijn 157 rijdt van 2 t/m 5 april.

Afbeelding