De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... Brian Wals

Nieuws
Brian Wals.
Brian Wals. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Ben Schouten  nomineerde vorige week Brian Wals.

Wie ben je?

Ik ben Brian Wals, 43 lentes jong. Ik woon samen met mijn vriendin Eva Janssen en onze twee prachtige zoons Dean van net 4 jaar en Lenn van 3 maanden oud. Over 2 periodes verspreid, ben ik alweer ruim 20 jaar werkzaam bij Beemster Schagen. Voor velen in en rond Schagen een begrip is mij gedurende die tijd meerdere keren verteld. In 2016 heb ik samen met Ben Schouten de stap gezet om het al ca. 70 jaar bestaande bedrijf over te gaan nemen. Dit is begin dit jaar definitief beklonken en zijn wij samen dus de trotse eigenaren van Beemster Schagen en Telecombinatie Anna Paulowna.

Waar ben je geboren?

Mijn wiegje stond bijna 44 jaar geleden in Schagen en heb hier ook altijd gewoond.

Wat heb je met deze gemeente?

De gemeente Schagen voorziet mij in alles wat ik als basis levensbehoefte zie, met de nodige extra’s. Wonen en werken, maar ook familie, vrienden, uitgebreide horeca en winkelaanbod, diverse sportmogelijkheden en evenementen als in Popweekend en het aankomende Magnus Festival.

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

Dit is niet zozeer een plek, maar meer een gevoel. Gelukkig zijn er nog veel mensen die de moeite nemen om je op straat netjes te begroeten. Een mooie fatsoensnorm als je het mij vraagt en dat geeft mij altijd een positief gevoel.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Dat zijn er meerdere, maar als ik er twee mag noemen zijn dit tijdens mijn jonge jeugdjaren het buitenspelen als in voetballen, blikkie trap en tennissen op een geïmproviseerde tennisbaan, met de buurtkinderen op het garageplein aan de Wilgenlaan in Schagen. Hiernaast tijdens mijn tiener- en twintiger jaren ook zeker de uitvalsbasis voor onze vriendengroep aan de Kanaalstraat bij de familie Bleek, voordat we gingen stappen in het bruisende centrum van Schagen. We waren hier altijd welkom!

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Van een wijs man, mijn vader: we zijn op de wereld om elkaar te helpen, so don’t hesitate to do so!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik heel veel waarde hecht aan familie en vrienden. De tijd hiervoor is tot mijn spijt eigenlijk vaak te kort, maar daardoor koester ik de tijd die we met elkaar doorbrengen des te meer.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Momenteel komt het er iets minder vaak van, maar van kinds af aan kom ik graag bij de Posthoorn. Tevens behoren SoHo, Havana, Leuk! en Piet Pann tot mijn favorieten in Schagen. 

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Het laat zich raden denk ik, maar met mijn gezin, familie en vrienden. Hiernaast houd ik van reizen en ben ik behoorlijk sport minded. Voor wat betreft de sport op dit moment helaas vooral passief, maar golf en zaalvoetbal staan op dat vlak hoog op mijn to do lijst. 

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Ik geef graag het stokje over aan Irma Kant. Een jonge Schagense onderneemster met een eigen mening en ben zeer benieuwd naar haar antwoorden op deze persoonlijkere vragen.