Tiende Schagen on Ice siert Markt - Schaatsbaan open tot en met zondag 6 januari

Nieuws
Bezoek de tiende editie van Schagen on Ice. (Foto: Vincent de Vries / RM)
Bezoek de tiende editie van Schagen on Ice. (Foto: Vincent de Vries / RM) rodi.nl

SCHAGEN - De schaatsbaan van Schagen on Ice siert voor de tiende keer de Markt in Schagen. Tot en met zondag 6 januari is er nog volop gelegenheid om te genieten van het ijs in het centrum van de Magnusveste naast de Grote Kerk. Traditiegetrouw wordt het evenement zondag 6 januari afgesloten met het Smeltfeest, waarbij zanger Danilo optreedt en het de jubileumeditie passend afsluit.
Schagen on Ice is inmiddels vaste prik is geworden op de kalender van de Schager evenementen. Organisator Stichting Schagen on Ice is dan ook trots op feit dat zij zichzelf kunnen bedruipen, stelt Ron de Bruin. "In de Noordkop zijn wij samen met de ijsbaan in Den Helder de enige stad waar een schaatsbaan van deze omvang opgetuigd is. Schagen on Ice wordt gedragen door de Schager ondernemers, waarbij de gemeente Schagen ons vrijstelt van de precario. Doordat wij de schaatsbaan in eigendom hebben en deze niet hoeven te huren, scheelt dat ook in de kosten."

Vrijschaatsen

Het programma van Schagen on Ice bevat jaarlijkse de vaste ingrediënten die tot een succesvol evenement leiden. "Jaarlijks hebben wij het schoolschaatsen waarbij wij alle basisscholen van Schagen bij ons laten schaatsen tijdens de kerstvakantie. Daarnaast is er weer curling, discoschaatsen en het maatjesschaatsen voor mensen met een beperking. En natuurlijk kan iedereen hier komen om vrij te schaatsen."
Spectaculair

Een verrassing in de programmering is het onderdeel van IJSTIJD!. "Dat onderdeel van Schagen on Ice wordt voor rekening genomen door de KNSB, Croky, Tonzon", legt De Bruin uit. "Wat zij gaan doen is ook voor mij nog een verrassing, maar ik weet wel dat het spectaculair gaat worden. Wij hebben ooit Icebikes op de Markt gehad en wellicht is de programmering van IJSTIJD! dit jaar net zo spectaculair. Houd www.schagenonice.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes over het programma."
De tiende editie van Schagen on Ice is nog te bezoeken tot en met zondag 6 januari. De ijsbaan is elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Tijdens de kerstvakantie, bij activiteiten en op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Deze staan vermeld op www.schagenonice.nl. De toegangsprijs bedraagt slechts € 5,- inclusief schaatsen in bruikleen. Onbeperkt schaatsen op de ijsbaan? Koop dan voor € 50,- een persoonsgebonden passe-partout.