Bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden in Schagen

Nieuws
Gemeente Schagen organiseert de bijeenkomst.
Gemeente Schagen organiseert de bijeenkomst. (Foto: Pexels)

SCHAGEN - Gemeente Schagen organiseert dinsdag 16 april, samen met andere gemeenten uit de regio, een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden.

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal. Voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding.

Wethouder de Nijs-Visser: “Een scheiding heeft veel impact en kan erg lastig zijn. Je kunt je alleen voelen en juist daarom vinden we het belangrijk om deze bijeenkomst te organiseren. Het is in zo’n periode belangrijk om met elkaar een manier te vinden hier goed mee om te kunnen gaan en elkaar te begrijpen.”

Vragen, tips en adviezen

Na de verhalen van de jongeren is er gelegenheid om vragen aan hen te stellen. Medewerkers van het wijkteam zijn aanwezig om praktische vragen te beantwoorden. Ook worden tips en adviezen gegeven door ervaringsdeskundigen en leer je om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken.

Voor wie?

Voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn.
Een scheiding heeft ook invloed op de omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. Men kan maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

Praktische informatie

De ouderbijeenkomst is op woensdagavond 16 april, van 19:30 tot 21:00 uur. De inloop is vanaf 19:15. Plaats: Pand Raak, Laan 21, 1741 EA Schagen. Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van het Scheidingsplein www.scheidingsplein.nl/bijeenkomst-schagen. Meedoen is gratis.