Korte berichten

Nieuws

't Oghappeltje Jeugdtoernooi

CALLANTSOOG - Op het park van Tennsiclub 't Oghe in Callantsoog wordt zaterdag 1 en zondag 2 april ‘t Oghappeltje Open jeugdtoernooi gehouden. Deelnemers kunnen zich voor diverse onderdelen inschrijven in de leeftijdscategorieën 10 t/m 17 jaar. Zaterdag is er tevens een rood/oranje-evenement voor de wat jongere tennissers. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.
Vrouwen Collectief Schagen

SCHAGEN - Het Vrouwen Collectief Schagen houdt dinsdag 28 maart om 10.00 uur een bijeenkomst in Igesz aan Markt 22 in Schagen. Marianne Buisman komt vertellen over het leven van de V.O.C. uit en thuis. De zaal is om 9.30 uur open. Interesse in het Vrouwen Collectief? Bel, tel. 0224-292678 of 0224-213806.
Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Jaap Wardenaar uit Kalverdijk. Vanaf 1991 heeft hij zich ontwikkeld in het schilderen met olieverf en aquarel. De vitrinekast is ingevuld door Marjon Klokkemeier en Gerda Derksen uit Heerhugowaard. Door middel van de origami techniek hebben ze treinen met locomotief gemaakt. De expositie is tot en met 30 april dagelijks tot 18.00 uur te bewonderen.
Orgelconcert

SCHAGEN - Organist Tjeerd van der Ploeg geeft zondag 26 maart om 15.30 uur een orgelconcert in de Christoforuskerk aan de Molenstraat in Schagen. Van der Ploeg speelt deze middag een gevarieerd Frans/Duits programma. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.nicholsonschagen.nl.
De Onderste Steen

SCHAGEN - Huurdersbelangenvereniging DOS houdt woensdag 22 april om 19.30 uur haar jaarvergadering in cultuurhuis Markt18 aan Torenstraat 1 in Schagen. Op allerlei gebieden vinden de laatste tijd verandering plaats. Daarbij gaat het onder andere over de hoogte van de huren, leefbaarheid en afspraken met Wooncompagnie over de toewijzing van woningen; de inzet van het Wooncompagnie buurtteam vindt regelmatig plaats met als doel dichter bij de bewoners te staan. En wat gaat er voor huurders in 2017? Reparatie verzoeken, hoe gaat dat? Bezoek voor de antwoorden de jaarvergadering.
Bridge paasdrive

SCHAGEN - Bridgeclub Never Down houdt maandag 17 april om 13.30 uur een Open Bridge Paasdrive in hotel Igesz aan Markt 22 in Schagen. De entree is € 15,- per paar. Inschrijven kan via www.nbbclubsites.nl/club/4017 of door te bellen naar: tel. 0226-381349.
Lions Wieringermeer organiseert bierproeverij

WIERINGERWERF - De Lions Wieringermeer e.o. houdt 9 april van 14.00 tot 19.00 uur een bierproeverij in samenwerking met café de Buren in Wieringerwerf. De entree bedraagt € 20,- inclusief een Lions-glas, vijf biermunten en lekkere hapjes. Extra munten kunnen bijgekocht worden voor € 2,50 stuk. Momenteel heeft zich een aantal bierbrouwers aangemeld maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. De organisatie is op zoek naar bierbrouwers die hun bier willen promoten op 9 april in café de Buren te Wieringerwerf. Hiermee ondersteunen de deelnemers het goede doel van het vergeten kind in kader van het 100-jarige bestaand van de Lions. Aanmelden is mogelijk via het e-mail adres denhollander@quicknet.nl.
Open tafel Waarland

WAARLAND - Wonen Plus Welzijn en Samen organiseren voor de tiende keer een open tafel. Ditmaal vindt de open tafel plaats op 29 maart in de grote zaal van Sabinahof in Waarland. De aanvang is 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom.
Vrije Teugel heeft plek voor nieuwe leden

WAARLAND - Bij De Vrije Teugel worden al meer dan 35 jaar paardrijlessen gegeven voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Elke dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur zijn in manege Waarland lessen op verschillende niveaus, die worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. De Vrije Teugel maakt, zo nodig, gebruik van aangepast materiaal, zodat alle ruiters op een verantwoorde en plezierige manier kunnen genieten van de paardensport. Momenteel is er weer plek voor een aantal nieuwe ruiters. Kijk eens op www.vpg-devrijeteugel.nl en/of maak vrijblijvend een afspraak. Contactpersoon: Stef Dollée (secretaris), telefoonnummer: 0226-314757 / 06-11740149, e-mail: mail@vpg-devrijeteugel.nl
Open tafel

WARMENHUIZEN - Wonen Plus Welzijn organiseert in samenwerking met Woonzorggroep Samen weer een open tafel in het Angelapark. Open tafel is donderdag 30 maart, aanvang 17.00 uur in de grote zaal van het Angelapark. De kosten zijn € 15,-- Hiervoor krijgt men een driegangen-menu inclusief een drankje en een kopje koffie of thee met bonbon. Een open tafel biedt oudere mensen de mogelijkheid om eens met elkaar in een gezellige sfeer te eten. Aanmelden (tot 20 maart) is mogelijk bij Graag Gedaan, telefoon 0226-393838, spreekuur op maandag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Of bij Greet de Moel, telefoon 0226-399015. Bij aanvang van de open tafel betaalt men contant aan de vrijwilligers. Wie zich na de sluitingsdatum van inschrijven afmeldt, wordt geacht de kosten van de maaltijd te betalen, omdat er al is besteld.