Korte berichten

Nieuws

Brocante Markten rond Schager Kerk
SCHAGEN - Ook dit jaar wordt een drietal Brocante Markten te midden van de vele terrassen rond de Schager Kerk georganiseerd. Ruim 50 top brocanteurs uit binnen- en buitenland presenteren en verkopen zondag 30 april van 11.00 tot 17.00 uur hun prachtigste vondsten, zeldzame, bijzondere objecten, aardewerk, zilverwerk, prenten, schilderijen, meubilair, glaswerk, serviezen, hebbedingetjes, snuisterijen, oud speelgoed, zeldzame antiquarische boeken, Verkadealbums, Schoolplaten, Landkaarten en andere verzamelobjecten, en nog veel meer. Het is zeer de moeite waard te komen kijken naar de vele verrassende exclusieve zaken. Dit evenement is op koopzondag voor Schagen en omstreken een pracht gelegenheid voor een leuk en gezellig dagje uit. De toegang is gratis. www.brocantemarktennoordholland.net


Zeilwedstrijd

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer opent zondag 30 april om 12.00 uur haar seizoen met de Opening zeilwedstrijd. Deze wedstrijd was in het verleden de Koninginnerace die traditioneel op Koninginnedag werd gehouden. Om reden dat veel leden tijdens deze dag ook de activiteiten van die dag wilde volgen is met ingang van de troonwisseling besloten om deze zeilwedstrijd als Opening zeilwedstrijd naar de laatste zondag van april te verplaatsen. De inschrijving voor deelname kan vanaf 10.00 uur in de kantine van de Watersport Vereniging Amstelmeer aan de Haukeshaven. Bel voor meer informatie met Theo Souren, tel. 06-15256257 of stuur een e-mail naar: tljsouren@quicknet.nl.
De Hel van Petten

PETTEN - De Hel van Petten wordt 19, 20 en 21 mei alweer voor de 26e keer verreden. Op vrijdag is de tijdrit over 10,6 km. Deze wordt verreden over het nieuwe fietspad door de Hondsbossche-Duinen van Petten naar Camperduin en weer terug. De start is om 19.00 uur. Op zaterdag rijdt het gehele peloton 'De Omloop'. Er worden 30 rondjes Petten gereden, wat neerkomt op een kleine 80 kilometer. De start is om 18.00 uur. Na de Omloop wordt een A- en een B-klassement opgemaakt. De beste 50% rijdt zondag als A-klassement in het Criterium 50 snelle en spectaculaire rondjes door het dorp. Terwijl de overige 50 % om het B-klassement strijdt in 40 rondjes. Voor de jeugd t/m 15 jaar is er de mogelijkheid om zeven rondjes af te leggen. Dit is overigens geheel gratis! De jeugd start om 12.00 uur, de B- Klasse om 13.00 uur en de A- Klasse om 14.30 uur. Ook wordt vastgehouden aan de te winnen bonificaties tijdens de Omloop en het Criterium. Aanvallen wordt beloond in de Petten. Inschrijven is mogelijk tot en met 17 mei. Kosten bedragen €35,-. www.dehelvanpetten.nl
Open beeldentuin en atelier

WIERINGERWAARD - Siem Wardenaar, de maker van het beeld van het schaap met lammeren op de Markt in Schagen, zaterdag 29 april zondag 30 april en maandag 1 mei een Open Beeldentuin en Atelier. De expositie aan Noord Zijperweg 8 in Wieringerwaard omvat ongeveer tweehonderd grote en kleine beelden in figuratieve stijl. De bronzen beelden zijn te koop. Tevens is er een expositie van schilderijen, eveneens in figuratieve stijl. De beeldentuin en het atelier zijn deze dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Na deze data is een bezoek mogelijk na telefonische afspraak of tijdens de weekenden van Top in de Kop: www.topindekop.nl.
Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Jaap Wardenaar uit Kalverdijk. Vanaf 1991 heeft hij zich ontwikkeld in het schilderen met olieverf en aquarel. De vitrinekast is ingevuld door Marjon Klokkemeier en Gerda Derksen uit Heerhugowaard. Door middel van de origami techniek hebben ze treinen met locomotief gemaakt. De expositie is tot en met 30 april dagelijks tot 18.00 uur te bewonderen.
Orgelconcert

SCHAGEN - In de Christoforuskerk aan de Molenstraat in Schagen geeft organist Pieter van Dijk zondag 30 april om 15.30 uur een orgelconcert. Van Dijk is organist van de Grote Kerk in Alkmaar en orgeldocent in Amsterdam en Hamburg. De toegang is gratis.
Proeverij

ANNA PAULOWNA - Tijdens de bloemendagen kan iedereen zondag 30 april van 11.00 tot 15.00 uur genieten van een proeverij van Maaltijdservice Samen en Wonen Plus Welzijn in locatie Keijzershoff aan Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna. Altijd al willen weten hoe de maaltijden van de maaltijdservice smaken? Dit is dé kans.
Vrije Teugel heeft plek voor nieuwe leden

WAARLAND - Bij De Vrije Teugel worden al meer dan 35 jaar paardrijlessen gegeven voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Elke dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur zijn in manege Waarland lessen op verschillende niveaus, die worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. De Vrije Teugel maakt, zo nodig, gebruik van aangepast materiaal, zodat alle ruiters op een verantwoorde en plezierige manier kunnen genieten van de paardensport. Momenteel is er weer plek voor een aantal nieuwe ruiters. Kijk eens op www.vpg-devrijeteugel.nl en/of maak vrijblijvend een afspraak. Contactpersoon: Stef Dollée (secretaris), telefoonnummer: 0226-314757 / 06-11740149, e-mail: mail@vpg-devrijeteugel.nl.
Open Libre Kampioenschap

SCHAGEN - De Stichting Sociëteit voor Senioren Schagen houdt eind september de tiende editie van het Open Libre Biljart Kampioenschap van Schagen. De eerste voorronde vindt zaterdag 23 en zondag 24 september plaats en de tweede voorronde in het weekeind van zaterdag 30 september. De achtste, kwart, halve en de finale partijen worden zondag 1 oktober gespeeld. Aanmelden voor deelname kan vanaf heden via: tel. 06-20360864 of hansenjannyverkerke@quicknet.nl. Deelname kost € 10,- per persoon.

Vrouwen Collectief

SCHAGEN - Het Vrouwen Collectief Schagen heeft weer een bijeenkomst in Igesz op maandagavond 1 mei a.s. Zangduo Ina en Nanda (De Troubadours) komen de avond verzorgen. Zaal open 19.00 uur en de start is om 19.30 uur. Interesse in het Vrouwen Collectief? Bel 0224-292678 of 213806.
Kijk op de Noordkop

ANNA PAULOWNA - Alle inzendingen van de schilder/tekenwedstrijd 'Kijk op de Noordkop' worden geëxposeerd in Galerie Kees Doolaard/De Keesschuur. De hoofdprijs van deze wedstrijd: schildermateriaal ten bedrage van 500,- euro, kan door het publiek worden bepaald. Tot en met 9 mei kan eenieder dagelijks (beh. maandag 8 mei) als jury optreden en bepalen welk kunstwerk de hoofdprijs verdient. Er is een groot aantal inzendingen binnen, in uiteenlopende stijlen en onderwerpen. Ook zijn alle technieken vertegenwoordigd. Galerie Doolaard is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Middenweg 9b, 1761LD Anna Paulowna.
Gregoriaanse vespers

SCHAGEN - Schola Cantorum verzorgt zondag 7 mei de Gregoriaanse vespers van de vierde zondag van Pasen in de Schager St. Christoforuskerk. De vespers maken deel uit van het reeds eeuwenoude getijdengebed. Vaste onderdelen zijn de hymne, psalmen, antifonen en gebeden. In deze Paasvespers klinken twee processiegezangen waaronder het bekende 'Salve festa dies'. Het hoogtepunt is het Magnificat waarbij wierook wordt ontbrand. De aanvang is 17.00 uur en na afloop is er een collecte.