Korte berichten

Nieuws

Filatelistenvereniging

SCHAGEN – De vakantie is weer voorbij en daarom start de Filatelistenvereniging West-Friesland weer haar maandelijkse bijeenkomsten. Woensdagavond 6 september is iedereen welkom in 'Onder de Acacia's'aan het Acaciaplein 400 in Schagen. Wie interesse heeft in filatelie, wordt uitgenodigd eens vrijblijvend te komen kijken. De zaal is om 19.30 uur open.
Wie wordt mijn baas?

SCHAGEN - KopGroep Bibliotheken organiseert gratis Walk&Talk bijeenkomsten in bibliotheek Schagen. Dit zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten waarbij thema's rond solliciteren worden besproken. Werkzoekenden delen ervaringen met elkaar, leggen contacten en krijgen tips die helpen bij de zoektocht naar een baan. Woensdagochtend 13 september staat de vraag: 'Wie wordt mijn baas?' centraal. Lonneke en Marjolein zijn enthousiaste ondernemers uit Schagen. Hun bedrijf She Knows How heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van communiceren en organiseren. Begin dit jaar gaven ze in Schagen al een interessante en goedbezochte presentatie over de inzet van sociale media bij het solliciteren. Deelname aan Walk&Talk is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl. Inloop 09.00 uur, aanvang workshop 09.15 uur.
Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Boeren, burgers en buitenlui, het thema van open monumentendag, is ook het thema waarmee de gebruikers van De Cultuurschuur en verschillende verenigingen uit de Wieringermeer het nieuwe seizoen feestelijk openen op zaterdag 9 september a.s. van 13.00 tot 17.00 uur.

Boekenuitverkoop tijdens Uitmarkt
SCHAGEN - Voor 5 euro een hele tas afgeschreven boeken vullen? Dat kan tijdens de Uitmarkt in Schagen. De Uitmarkt wordt zondag 3 september georganiseerd als feestelijke start van het culturele seizoen 2017-2018. KopGroep Bibliotheken houdt dan een grote uitverkoop van afgeschreven materialen. Weinig uitgeleende, licht beschadigde en minder actuele boeken worden deze middag verkocht. Ook kunnen geïnteresseerde bezoekers een kijkje nemen op de nieuwe jeugdafdeling. Meer kleur, ruimte en aantrekkelijke inrichting moeten ervoor zorgen dat de kinderen uit Schagen nog beter hun weg kunnen vinden in de bieb. Boekverkoop zondag 3 september tussen 12.00 en 18.00 uur in bibliotheek Schagen, Torenstraat 1A.

Ontmoetingsdiners

MIDDENMEER/WIERINGERWERF - Na twee maanden zomerstop wordt op 8 en 15 september weer gestart met de Ontmoetingsdiners. De vrijwilligers staan weer te popelen om de gasten te verwennen met een driegangen menu. De Ontmoetingsdiners zijn bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen zitten te eten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. De diners zijn voor jong en oud, arm en rijk en voor kerkelijk en niet kerkelijke gasten. De ontmoetingsdiners zijn op 8 september in de Meerbaak in Middenmeer en op 15 september in het Kompas in Wieringerwerf. De aanvangstijd is 18.00 uur en iedereen is welkom vanaf 17.45 welkom. Opgave is tot en met 1 september bij: Trudy van Arkel 0227-823136, of bij Marjan Lettinga 0227-581492 of bij Anneke Zuidhof 0227-577223. Mochten er problemen zijn met vervoer of zijn er dieetwensen dan kan dat worden doorgegeven. De kosten voor het driegangen diner zijn €5,-
Feestelijke start jeugdbieb in Cultuurschuur

WIERINGERWERF -‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van Open Monumentendag, is ook het thema waarmee de gebruikers van De Cultuurschuur en verschillende verenigingen uit de Wieringermeer het nieuwe seizoen openen op zaterdag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur. In de bibliotheek wordt de nieuwe jeugdafdeling feestelijk in gebruik genomen. Theatermaker Bert Schuiling wijst bezoekers op ludieke wijze de weg naar de kinderhoek. Die komt in de plaats van de jeugdbus. Op deze manier worden boeken beter bereikbaar voor kinderen in Wieringerwerf. De Cultuurschuur is alle werkdagen open van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.
Spreekuur voor mantelzorgers
SCHAGEN – Het Mantelzorgcentrum organiseert maandag 4 september een spreekuur voor mantelzorgers uit de regio Schagen. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur in De Balie/Markt 18 in Schagen. Mantelzorgers met vragen op het gebied van aanvraag PGB, Wmo, Wlz en andere praktische vragen over mantelzorg kunnen hier terecht. Mantelzorgmakelaar Annemiek Kemps helpt mantelzorgers verder op weg. De bijeenkomst is gratis. Mantelzorgers uit Schagen melden zich via info@mantelzorgcentrum.nl aan.
Eigen strandslagen

SCHAGEN - De gemeente Den Helder en de gemeente Schagen nemen vanaf 1 september het beheer van de strandslagen over van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Strandslagen zijn de toegangswegen, verhard of onverhard, over de duinen naar het strand. Vroeger had het hoogheemraadschap deze toegangswegen nodig om stenen aan te voeren voor het beheer en onderhoud van de strandhoofden. Nu is dat niet meer nodig. Vanwege de zandsuppleties van Rijkswaterstaat hebben de strandhoofden minder te lijden van de golfslag. De strandslagen worden nu vooral recreatief gebruikt, als toegangsweg naar het strand. Het is daarom veel logischer dat de gemeente deze strandslagen beheert en onderhoudt.
Activiteiten in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Het nieuwe winterseizoen bij de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) staat voor de deur. Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg staat bol van de activiteiten. Biljarten, kaarten, sjoelen en bingo, het kan allemaal. Meer informatie is te vinden op www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.
Bingo in Cultuurschuur

WIERINGERWERF - In de Cultuurschuur te Wieringerwerf aan Loggersplein 1 gaat vrijdag 8 september de eerste bingo van het seizoen weer van start. De aanvang is 14.00 uur en de zaal gaat om 13.30 uur open. Iedere bingoliefhebber is van harte welkom.

Alle veteranen verzamelen
SCHAGEN - Alle veteranen zijn uitgenodigd om woensdag 20 september te verzamelen in het Veteranencafé. Verzamelplaats is het voorcafé van hotel-restaurant Igesz aan de Markt te Schagen. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom.
Vesper in Warmenhuizen

WARMENHUIZEN - De eerste vesper na de zomer is 3 september in de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93. Vanaf 19.30 uur is er weer gelegenheid om mee te zingen, te luisteren en te mediteren. Naast liederen uit het Liedboek zijn er twee uit Taizé, een Kyrie van de Iona community en een Magnificat op de Anglican chant-wijze. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze dienst van ongeveer 40 minuten, samen met de Ursula Cantorij, bij te wonen.