Kermis Eenigenburg

Nieuws

EENIGENBURG - Het kermisfeest barst 9 en 10 september weer los in Eenigenburg. Het dorpsplein wordt met de sfeervolle kermistenten omgetoverd tot een prachtig kermishart waar van alles te doen is voor jong en oud.
Zaterdagmiddag starten traditiegetrouw de kinderspelen. Deze worden gevolgd door het bumperbaltoernooi voor jeugd van elf tot zestien jaar (teams van vijf personen kunnen zich opgeven tot woensdag 6 september bij kermiseenigenburg@hotmail.com). Voor het bierpulschuiven en hooivorkdarten is opgave ter plaatse. Om 18.00 rocken met de band Hard Row. Daarna is het feest met DJ Eduardo.
Zondag kunnen kinderen van drie tot en met tien jaar genieten van de gratis kindervoorstelling door het Pagetti Jeugdtheater. Een glazenwasser probeert ramen te zemen bij een circustent. Hij ontdekt een bord met de tekst : Clown Gevraagd!. De kinderen moedigen hem aan om te gaan oefenen voor de rol van clown. Een clowneske voorstelling met een intensieve wisselwerking tussen speler en publiek. Aansluitend vindt het jeu de boules toernooi plaats. De tranentrekker draait om 15.30 uur zijn oude plaatjes en ook staat de kruiwagenrace weer op het programma. Met muziek van Steef de zingende neef en DJ Ron Pronk is er muziek tot middernacht.
Het gehele weekend is er kermisvermaak met kinderdraaimolen, schieten, ballengooien, snoepen, grabbelen, eendjes hengelen en het kazenspel. Gratis springkussen en voetbalboarding voor de jeugd.