Lex fietste half Europa door en vond iets bijzonders...

Nieuws

SCHAGEN - Lex Schruijer vertelt over zijn reisavonturen voor de goede doelenactie 'Kees fietst Nederland rond'. Lex is een echte wereldreiziger. Zo heeft hij gereisd in Afrika, Azië, Oceanië, Noord en Zuid-Amerika en natuurlijk...Europa. Fietsreizen naar Rome, Santiago de Compostella en Nice. Om een indruk te krijgen van al zijn prachtige reisverhalen en beeldmateriaal: www.lexschruijer.com. Lex komt donderdag 23 november naar Schagen, helemaal vanuit Heveadorp, om met zijn lezing bij te dragen aan het goede doel.
In 2010 heeft Kees Trommel een hersenbloeding gehad en hieraan heeft hij afasie en apraxie overgehouden (in het kort: hij kon niet praten en gesproken taal was ook niet duidelijk voor hem). Ook was zijn rechterzijde volledig verlamd. Kees is een positief blij mens, die door heel veel inzet een deel van zijn mobiliteit en begrip van de gesproken taal heeft teruggekregen. In 2016 is hij (net als Lex) naar Santiago de Compostella gereisd met behulp van zijn netwerk en sponsoren. In 2018 wil Kees graag een rondje door Nederland maken op zijn fiets. Hiervoor is hij aan het sparen en zoekt hij gulle gevers.

Wideloe

Donderdag 23 november is iedereen van harte welkom in 'Wideloe' aan de Loet 31, te Schagen. Vanaf 19.00 uur is er een informele ontvangst met vrije rondgang langs de standhouders/sponsoren. Kees heeft een stand waarin hij uitleg geeft over zijn reisplannen en de invulling daarvan. Onder het genot van koffie en thee met pizza van Domino's pizza en later op de avond met bitterballen van cafetaria de Ben (beide fietswielrond). De lezing van Lex Schruijer begint om 20.00 uur. Er wordt geen entree geheven en de consumpties zijn vrij. Aan het einde van de avond kan beslist worden wat de eventuele bijdrage zal zijn. Als er ruim wordt gegeven, gaat de rest naar de Hersenstichting. Een donatie op NL90INGB0753709449 t.n.v. Kees Trommel te Schagen is ook mogelijk. 'Kees fietst Nederland rond' is op Facebook te vinden.