Korte berichten

Nieuws

Sfeervol kerstconcert

BREEZAND - In de St. Janskerk te Breezand wordt door Encore! & Friends dinsdag 19 december een sfeervol kerstconcert gehouden. Encore! is een modern klassiek gemengd koor en bestaat uit bijna zestig enthousiaste leden. Encore! betekent: steeds weer, opnieuw, nog een keer… Het uitroepteken achter de naam Encore! staat voor: van alles net een beetje meer…en dit is zeker te horen bij dit concert. Kerstliederen in het Spaans, Frans, Engels, Nederlands en Latijn klinken in verschillende stijlen door koor en solisten van Encore! Organist van het koor is Johan Wijnker en de muzikale leiding is in handen van Yvonne Kapiteijn-Baltus. Het concert begint om 19.30 uur, de St. Janskerk is open om 19.00 uur. Entree is € 5,- inclusief drankje. Kaartverkoop kan via de koorleden, Expert Breezand én aan de deur.

Winters Kerstbal bij Kaval

SCHAGEN - Kaval Schagen Internationale Dans houdt zaterdagavond 16 december een kerstbal in een winters decor. De avond start om 19.00 uur voor beginners en MBVO-ers (Meer Bewegen voor Ouderen) en wordt daarna vervolgd met dansen voor gevorderden vanaf 20.30 uur. Joke Schipper en Frida Noordergraaf zijn de dansdocenten. Er zijn verschillende entreeprijzen voor leden en niet-leden welke op de website te zien zijn: www.kavaldanst.nl. De activiteiten van Kaval vinden plaats in het Scoutinggebouw, Menisweg 6 te Schagen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de Internationale Dans kunnen ook deze avond (gratis) komen kijken of werelddansen iets voor hen is. Misschien een hobby voor in het nieuwe jaar! Voor informatie kan gebeld worden (ook voor nieuwe cursussen) naar Ans Barning: 06-58887273.
Wintervlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In sporthal Wieringen te Hippolytushoef wordt zondag 10 december een groot marktfestijn georganiseerd. Het belooft een exclusieve eindejaarsmarkt te worden waarbij de standhouders extra uitpakken omdat er ook ruimte is gecreëerd voor grote spullen. Wellicht is daar zelfs de (kunst)kerstboom te vinden, maar dan voor een mooie prijs! In de bomvolle hal zijn ook fietsen, brocante, vintage, gereedschap, outdoorjassen en hoeden, didgeridoo’s, tafels, stoelen en natuurlijk een gezellige kerstsfeer te vinden. De markt is geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Adres: Belterlaan 1. De toegang bedraagt 2,50 Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.
Kerstwandeling

MIDDENMEER - VEG De Ark organiseert zondag 17 december voor de derde keer op rij een sfeervolle kerstwandeling door Middenmeer. Vanaf 16.30 uur vertrekt om de vijf minuten een groep onder leiding van een gids. De route is na vorig jaar opnieuw verbeterd en uitgebreid, maar de basis blijft hetzelfde! Deelname is gratis maar geadviseerd wordt om de aanmelding te doen www.veg-deark.nl. Zie ook op de Facebookpagina Kerstwandeling Middenmeer 2017 om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Kerstmarkt De Zandhorst

BREEZAND - Op obs De Zandhorst wordt woensdag 13 december een gezellige kerstmarkt gehouden. De leerlingen, leerkrachten en ouders zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. In alle klassen worden creaties gemaakt door de kinderen, die verkocht gaan worden. Ook zijn er ouders en familieleden, die leuke dingen aan het maken zijn voor de verkoop. Denk aan sfeerverlichting, borden en kerststerren van steigerhout, houten elandkoppen, kaarsenhouders, kerststukjes et cetera. De kinderen voeren een leuke muziek- en dansvoorstelling op en er wordt een workshop kerststukjes maken voor de kinderen georganiseerd en iedereen kan op de foto in een gezellige kerstsfeer. Natuurlijk mag de Koek en Zopie kraam niet ontbreken. Daar kan een ieder genieten van een kopje koffie of thee, warme chocolademelk met slagroom en limonade. Daarbij kan een stukje tulband of een broodje worst genuttigd worden. Iedereen is van harte welkom op obs De Zandhorst in Breezand op woensdag 13 december 17.00 uur tot 20.00 uur.
Kerstbingo

WIERINGERWERF - Stichting de Tweede Helft organiseert 15 december een kerstbingo voor senioren in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Aanvang 14.00 uur.
Save the children

PETTEN - Groep 7 van basisschool de Springschans in Petten houdt vrijdag 15 december een markt om geld op te halen voor het goede doel, Save the children. De markt is van 13.45 tot 17.00 uur. Dit in het kader van de kinderrechten. Er wordt onder andere (kinder)kleding verkocht, speelgoed en eten. Ook organiseren de kinderen spelletjes voor geld.
Kerst Sing-In Calla Canta

CALLANTSOOG - Even een moment van rust en bezinning in deze drukke decembermaand? Dinsdag 19 december organiseert het koor Calla Canta traditiegetrouw zijn Kerst Sing-In in de kerk van Callantsoog. Evenals vorig jaar verleent ook nu het harmonie-orkest van de Muziekverenging Zijpe onder leiding van Bert Ridder zijn medewerking. De kerk is warm, de lichtjes in de boom branden; iedereen is van harte uitgenodigd samen met het koor en onder begeleiding van het harmonie-orkest, de bekende, soms eeuwenoude kerstliedjes te zingen. In de pauze wordt een glaasje glühwein of een kopje warme chocolademelk aangeboden. Programma met de tekst van de liederen wordt uitgereikt. Algehele leiding is in handen van dirigent Jan Schraal. De aanvang is 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de deur voor alle belangstellenden open. De toegang is gratis.
Alle veteranen verzamelen

SCHAGEN - Alle veteranen zijn uitgenodigd om woensdag 20 december, de laatste keer van het jaar te verzamelen in het veteranencafé. Plaats van bijeenkomst is het voorcafé van hotel restaurant Igesz aan de Markt te Schagen. Vanaf 14.00 uur is eenieder van harte welkom.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Buitensporttoestellen het resultaat na veilig rijden in Sint Maarten Algemeen 23 nov, 15:17
Afbeelding
Handen uit de mouwen en doneer zaailingen in Schagen! Algemeen 23 nov, 10:04
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Polisport Tafeltennis heeft kampioenen Algemeen 22 nov, 11:48
Afbeelding
Balkan and Beyond in Scagon De Luxe Uit 22 nov, 11:32
Afbeelding
Bridgekampioenschap Wikken & Wegen Algemeen 22 nov, 11:12
Afbeelding
Hoogheemraadschap investeert ondanks onzekere tijden Algemeen 22 nov, 10:43
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Schagen Algemeen 22 nov, 10:11
Afbeelding
Hoogheemraadschap investeert ondanks onzekere tijden Algemeen 22 nov, 10:05
Afbeelding
Bridgekampioenschap Wikken & Wegen in Warmenhuizen Algemeen 22 nov, 09:59
Afbeelding
Allereerste website respijtzorg online Algemeen 22 nov, 08:30
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief