Karin Bloemen zingt voor Hospice - 'Schager publiek gaat een prachtige muzikale avond tegemoet'

Nieuws

SCHAGEN – Het wordt een concert, waarbij de menselijke maat de toon zet. KDanz staat zaterdag 29 oktober om 20.30 uur in het teken van de benefiet voor Hospice Schagen. Karin Bloemen verzorgt die avond het uitroepteken.

Schager schouders stutten het evenement met als doel het financieel fundament voor de Hospice te versterken. Horecaondernemer Nico Gründmann is één van die mensen. Hij stelt zijn discotheek een hele avond beschikbaar, maar dat niet alleen: ook de omzet minus de inkoopwaarde, zeg maar de brutowinst gaat naar het goede doel.

Benefiet

Inmiddels is een team met onder meer Simone Berkhout, een van de initiatiefnemers van het bijna-thuis huis, en zanger Marcel Wessel druk bezig om het programma voor de benefiet nog meer glans te geven. Er zijn inmiddels een aantal zekerheden. Zoals de spetterende afsluiting, die Karin Bloemen, als artieste voor het eerst weer terug in de stad na de opening van Markt18, gaat verzorgen. Percussionist Sherwin heeft zijn medewerking toegezegd. En, voor een keer treden ze buiten de oever van het Popweekend, de CB-band zal een flinke muzikale bijdrage leveren. De CB-band is een veelkleurig Schager muziekgezelschap bestaande uit regionale talenten en muzikanten, die zichzelf al lang hebben bewezen.
Prachtige avond

Hoe veelbelovend ook, het programma staat nog in de grondverf, zegt Marcel Wessel: "We zijn met ons team druk bezig om alles nog wat completer te maken. Maar ik kan daar natuurlijk pas wat over zeggen als we harde toezeggingen hebben. Ik kan het Schager publiek echter beloven dat ze een prachtige, muzikale avond tegemoet kunnen zien.” Een entreekaartje gaat vijftien euro in de voorverkoop kosten. Aan de zaal betaal je 2,50 euro meer. In de loop van augustus worden de voorverkoopadressen bekendgemaakt.
Nieuw pand

De Schager Hospice is nu ondergebracht in De Bron. De stichting gaat een nieuw pand in de Vermeerstraat zeerzetten. De baten van de benefietavond zullen worden benut om de huisvestingskosten te verlagen. De Hospice, een plaats waar met respect en waardigheid afscheid kan worden genomen van het leven, heeft inmiddels haar bestaansrecht voor de regio bewezen. De hospice is er nadrukkelijk voor iedereen, ongeacht geloof, politieke overtuiging of maatschappelijke status.