Kort nieuws

Nieuws

Kerstmarkt Magnushof
SCHAGEN - In woonzorgcomplex Magnushof aan Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen wordt zondag 11 december van 10.30 tot 16.00 uur een kerstmarkt gehouden. In gezellige kerstsfeer biedt Magnushof haar cliënten en omwonenden de gelegenheid om kerstinkopen te doen. Veel creatieve hobbyisten hebben weer de mooiste artikelen op divers gebied. Ook Stichting Samen Vrienden is aanwezig met erwtensoep. In de Ontmoeting kan men terecht voor koffie met iets lekkers. De entree is gratis.
Bridgekampioenschap
WARMENHUIZEN - Bridgeclub Wikken & Wegen houdt zondag 18 december de dertigste editie van het Open Bridgekampioenschap van Warmenhuizen gespeeld. Inschrijven kan via www.wikkenenwegen.com. Het Open Kampioenschap van Warmenhuizen bestaat uit twee zittingen en wordt gespeeld in café De Ooievaar.
Kerstklaverjasdrive

BURGERBRUG - Carnavalsvereniging De Pontcivielen uit Burgerbrug houdt zaterdag 17 december een Kerstklaverjasdrive/Kerstkeezdrive in café De Buuren. De opbrengst van de verloting komt geheel ten goede aan het kindercarnaval.
Kerstmarkt
KRABBENDAM - Stichting ter behoud Krabbendammer erfgoed, eigenaar van het rijksmonument ‘Krabbendammer Erfgoed’, houdt zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur een kerstmarkt aan in het kerkgebouw aan Kerkpad 15 in Krabbendam. Kijk voor meer informatie op www.krabbendammererfgoed.nl.
Beginnerscursus EHBO
SLOOTDORP - Begin volgend jaar start de EHBO vereniging Wieringermeer een beginnerscursus in de Schakel aan Langeweg 3 in Slootdorp. De eerste avond start 16 februari. De cursus neemt tien donderdagavonden (19.30 tot 21.45 uur) en twee zaterdagen (9.00 tot 16.00 uur) in beslag waarvan op de laatste donderdagavond 20 april het examen plaatsvindt. Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Marlisa Ehringfeld via cursussen@ehbo-wieringermeer.nl.
Expositie in Nieuwe Nes
SCHAGEN - Hedwig Alting von Geusau en Henny Schutte-Vonder exposeren hun tekeningen, aquarellen en schilderijen in de Nieuwe Nes vanaf de laatste week van oktober tot eind december. De werken variëren van realistisch tot abstract, van zwart-wit tot zeer kleurrijk. De openingstijden: op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur, anders op afspraak.
Expositie bovenverdieping
SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten zijn tot en met 3 januari foto’s te zien van Piet Wit uit Schagen en schilderijen van Petra Kant uit Barsingerhorn. Het thema is ‘Gezicht in en om Schagen’. De expositie is dagelijks tot 18.00 uur te zien.
Veteranencafé

SCHAGEN - Alle veteranen zijn weer uitgenodigd voor het Veteranencafé in het voorcafé van hotel-restaurant Igesz aan Markt 22 in Schagen. Deze maand wordt het Veteranencafé woensdag 21 december vanf 14.00 uur gehouden.