Kerst nieuws

Nieuws

Kerstdorp Kolhorn

KOLHORN - Kolhorn is zaterdag 12 en zondag 13 december omgetoverd tot Kerstdorp. Op twintig locaties laten meer dan veertig deelnemers hun waar zien. Voor kinderen wordt een puzzeltocht gehouden en er zijn workshops voor groot en klein. Ook kunstliefhebbers kunnen komen genieten bij de diverse exposities. De deelnemers zijn duidelijk herkenbaar en op alle adressen liggen flyers met daarin de route en het programma. Zaterdag 12 december van 16.00 tot 21.00 uur en zondag 13 december van 14.00 tot 18.00 uur.
Zingen rond Nicholson-orgel

SCHAGEN - In de Christoforuskerk aan de Molenstraat in Schagen wordt zondag 13 december vanaf 15.30 uur een zangmiddag gehouden waarbij het publiek al zingend mee kan doen. Met het zingen van een aantal bekende adventsliederen komt de Kerst zo een stukje dichterbij. Ieder lied zal met passende orgelimprovisaties door Tjeerd van der Ploeg worden ingeleid en begeleid. De toegang is gratis. Wel wordt na afloop een collecte gehouden. Kijk voor meer informatie op www.nicholsonschagen.nl.
Kerstconcert Spelorkest

DIRKSHORN - Het Spelorkest van muziekschool Valkkoog geeft zaterdag 19 december om 11.00 uur een kerstconcert in de kerk van Dirkshorn aan Raadhuisstraat 5. Het Spelorkest is een orkest voor muzikanten met een beperking en staat onder leiding van Petra van Zoolingen.
Kerst met Cantabile en de Toekomst

SCHAGEN - In de Grote Kerk aan de Markt in Schagen geven gemengd koor Cantabile uit Schagen en orkest de Toekomst uit Barsingerhorn zondag 20 december om 15.30 uur een kerstconcert. Onder leiding van dirigenten Gerrit van de Belt en Steffen Snip voeren de tachtig muzikanten en koorleden een aantal nummers samen uit en zijn er ook afzonderlijke optredens van orkest en koor. Het repertoire betstaat uit moderne kerstmuziek en muziek die in de sfeer van het feest van de vrede past. De entree inclusief consumpties bedraagt € 12,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen tot twaalf jaar. Kaarten reserveren kan via www.orkestdetoekomst.nl of tel. 0224-212298 (na 19.00 uur) of aan de zaal.
Kerstsfeer met smartlappen

WIERINGERWERF - De organisatie van het meezingkoor Wieringen neemt zaterdag 19 december om 20.00 uur de taak op zich om een ieder te begeleiden bij het zingen van het Nederlandse lied. In de voorbereidingen naar de kerstdagen wordt net als vorig jaar ruimte ingepland om enkele traditionele kerstliederen te zingen. Op deze derde zaterdagavond van de maand is de zaal van café De Maaier aan Terpstraat 1 in Wieringerwerf geopend en vangt het zingen om 20.30 uur aan. Informatie over deze doorgewinterde activiteit is te verkrijgen bij Thea Rusting, tel. 0227-511833.
Kerstavond KVG

WIERINGERWERF - De kerstavond van het KVG vindt dinsdag 15 december om 19.30 uur plaats in restaurant De Maaier aan Terpstraat 1 Wieringerwerf. De avond begint met een gebedsdienst onder leiding van pastor Tilma en samengesteld door eigen leden. Na de koffie/thee met kerstbrood wordt de avond verzorgt door de 'Moonliners'. Een groep van maar liefst dertien zangers en zangeressen. Ze zingen a capella en brengen een gevarieerd kerstprogramma met kerst- en sfeerliedjes, maar ook liedjes met wat humor. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. De entree voor leden bedraagt € 5,- en niet-leden betalen € 8,-, inclusief consumpties.