Kort nieuws

Nieuws

Avondvierdaagse

SCHAGEN - In Schagen wordt van maandag 1 tot en met donderdag 4 juni de 72e Avondvierdaagse gehouden. In en rondom Schagen zijn routes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer. Iedereen vanaf vier jaar mag deelnemen aan de route van 5 kilometer. Ook groepen kunnen worden ingeschreven, indien zij tenminste bestaan uit tien personen plus een leider(ster). Het inschrijfgeld bedraagt voor alle deelnemers € 4,-. Start en finish zijn rond de Groene Schakel aan A. Mauvestraat 161. Inschrijven is mogelijk op maandag 11 en dinsdag 12 mei van 19.00 tot 20.30 uur bij café-restaurant De Posthoorn aan Markt 20 in Schagen. Ook is het nog mogelijk om de eerste avond in te schrijven, maar dan kost het € 1,- extra.
Voorjaarsmarkt Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Op het kerkplein bij De Roode Eenhoorn aan Dorpsstraat 173 in Nieuwe Niedorp houden de ondernemers van de Niedorper Dorpsstraat zondag 26 april van 13.00 tot 17.00 uur een voorjaarsmarkt.
Tussen kerk en kunst

EENIGENBURG - In het kerkje van Eenigenburg aan de Sumerhuizerweg vindt zondag 3 mei om 10.30 uur een dienst plaats in het kader van 'tussen kerk en kunst'. Het thema is: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet'. Voorganger is Louise Kooiman en medewerking verleent meneer Hulshof met een verzameling oude ansichten uit onder andere 1900. Naast kaarten van Schagen en omstreken laat hij ook nieuwjaarskaarten zien en vertelt hier over. De organist is Ed van Loon. Iedereen is van harte welkom.
Voorjaarsmarkt Krabbendam

KRABBENDAM - Onder aan de Omringdijk in Krabbendam aan Kerkpad 15 wordt zaterdag 16 mei van 10.00 tot 16.00 uur een voorjaarsmarkt gehouden. Uiteraard zijn vele koopjes verkrijgbaar. Voor de kinderen is het heerlijk toeven op de schommel en de glijbaan in de speeltuin. Interesse in het huren van een kraam? Bel dan met Wilma Gispen, tel. 0226-392487 of stuur een e-mail naar: beheerder@krabbendammererfgoed.nl.
Zijper Museum

SCHAGERBRUG - Het Zijper Museum aan Schagerweg 97b in Schagerbrug is elke woensdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het museum op verzoek open voor onder meer groepen en schoolklassen. De toegang is gratis. Bel voor meer informatie naar: tel. 0224-574114 of stuur een e-mail naar: info@zijpermuseum.nl. Kijk ook eens op www.zijpermuseum.nl.
Polderse Kunstmarkt

ANNA PAULOWNA - In Anna Paulowna wordt zaterdag 20 juni de Polderse Kunstmarkt gehouden. Deze kunstmarkt wordt georganiseerd door Winkelcentrum Molensluis en wordt gehouden op het Sluisplein. De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De kramen worden door het Winkelcentrum Molensluis aangeboden aan de Polderse kunstenaars. Er zijn nog kramen beschikbaar. Het gaat er om dat de kunst zelf is gemaakt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: molensluis@hotmail.nl.
Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten is een aantal schilderijen te zien van verschillende diersoorten. De vitrinekast is ingevuld met heel veel verschillende figuurtjes van zeep. Een verzameling van Germa Smit uit Sint Maartensbrug. De expositie is tot en met eind april, dagelijks te zien tot 18.00 uur.

Bassen gezocht

SCHAGEN - Operakoor Sint Petersburg geeft zondag 22 november een operaconcert in Schagen. Het koor is in februari gestart met de repetities, maar er is dringend behoefte aan twee ervaren bassen met ruime koorervaring in het genre opera. De repetities vinden twee maal per maand plaats (behalve juli en augustus) op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur in het kerkje in Valkkoog. De repetities staan onder leiding van zangcoach en dirigente Elena Syssojeva. Van de koorleden wordt verwacht dat zij zelfstandig de partijen instuderen. De repetities worden vooral gebruikt voor het verder ontwikkelen en vormen van de stem. Kijk voor meer informatie en het programma op www.lascalanobile.nl. Aanmelden voor een auditie kan bij Elena Syssojeva via: muziektheaterschagen@gmail.com of tel. 06-21421955.
Vrijwilligers gezocht

SCHAGEN - Het is een van de pareltjes van Wonen Plus Welzijn: de opvang van lichtdementerenden in De Nieuwe Nes in Schagen. Voor een soepel verloop van deze opvang, iedere werkdag in het ontmoetingscentrum, zijn vrijwilligers zeer welkom. Liefde en aandacht voor de medemens staan daarbij voorop. Organisatorische kwaliteiten en betrokkenheid bij de cliënten komen goed van pas. Een ieder, die zich een dagdeel of meer, wil inzetten voor dit belangrijke project kan informatie verkrijgen bij Jolanda Smit via: j.smit@wonenpluswelzijn.nl of tel. 0224-273140.