Groote Keeten krijgt Blauwe Vlag

Nieuws

SCHAGEN - Strandpaviljoen Klavertje 4 in Groote Keeten kreeg maandag 18 mei de eerste blauwe vlag van seizoen 2015. Wethouder Andre Groot heeft de vlag persoonlijk in top gehesen. De andere stranden in Schagen die een Blauwe Vlag mogen voeren zijn Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.
Wethouder Groot is erg blij met de toekenning. De gemeente werkt nauw samen met de strandpaviljoenhouders om te voldoen aan de strenge eisen. De Blauwe Vlag is een van de ‘bewijzen’ dat ondernemers en gemeente een ambitie waar kunnen maken. De vlag is een internationaal symbool voor kwaliteit. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Erkenning

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is dan ook een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, beheerders van recreatiestranden en jachthavenbeheerders.
Onafhankelijk

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.