Kinderboekenweek in Schagen

Onderwijs
Thema Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'.
Thema Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Het is weer Kinderboekenweek! Van 4 tot en met 15 oktober wordt in de bibliotheken feest gevierd met de leukste kinderboeken en doe-middagen. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Op 12 oktober om 16.30 uur komt kinderboekenschrijver Aby Hartog op bezoek in Bibliotheek Schagen. Ook basisscholen pakken uit met een uniek programma wat in het teken staat van de Kinderboekenweek.

Hartog is schrijver, tekenaar, jongleur, praatjesmaker en meer. Hij schrijft en tekent voor kinderen van vier jaar en ouder. Het wordt een gezellige middag met voorlezen, talige spelletjes en natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van vragen. De toegang is gratis, maar wel graag even van tevoren opgeven. Dit kan op de website of aan de balie.

Voorlezen XL 

Op woensdagmiddag 4 en 11 oktober is er om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Er wordt eerst voorgelezen en daarna kunnen de kinderen hun eigen droomhuis knutselen. De activiteit is gratis, maar wel graag even van tevoren aanmelden aan de balie, via telefoon (0224-213975) of e-mail (schagen@kopgroepbibliotheken.nl).

Ook kan in de bibliotheek tijdens openingsuren een stickerspeurtocht gedaan worden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten).

De Ark

Op basisschool De Ark in Schagen begonnen ze al een weekje eerder met het thema. De Kinderboekenweek loopt tot en met de herfstvakantie, voor deze school genoeg redenen om er een extra week bij te plakken. Elke klas werkt het thema anders uit. Zo gaat groep 6/7 zich richten op hoe hun huis eruit ziet. Dit maken zij daarna in een schoenendoos na. Groep 7/8 duikt de geschiedenis in en gaat op zoek naar hoe jouw huis er in de verschillende tijdvakken uitzag, denk aan de prehistorie en de middeleeuwen. Aanstaande woensdag 4 oktober is de officiële opening, dan houdt De Ark een voorleesronde op school. Elke klas heeft een mooi voorleesboek uitgekozen (in het thema) en telkens komt een andere leerkracht vijf minuten hieruit voorlezen. De juffen en meesters wisselen elkaar af. Met de gehele school samen maken zij ook nog een werkje, zo is meteen de hele school versiert!