Paasvee 2023

Stef Klaver van Keurslagerij Arie Klaver kijkt uit naar Paasvee

Partnerbijdrage
Kay en Eldert.
Kay en Eldert. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

Of zijn stier net als in 2019 weer in de prijzen valt tijdens de veekeuring, weet hij niet. Maar dat vindt Stef Klaver (36) van Keurslagerij Arie Klaver uit Schagen ook niet zo belangrijk. Stef: “We hebben al vaak gewonnen. Vanwege de traditie doen we weer mee. Belangrijk is dat de Paasvee, hét evenement van de Noordkop, dit jaar weer plaatsvindt!”

“We gaan er weer een mooie dag van maken!”

Ze zijn het vorig weekend geschoren en gewassen en dat gebeurt vlak voor de tentoonstelling nóg een keer. De vier kalfjes en de stier die Stef Klaver in samenwerking met Stal de Keinse uit Schagen mee laat doen aan de veekeuring zullen er tijdens de Paasvee 2023 prachtig gepoetst, gekamd en geschoren bijstaan. Stef: “Bij de laatste editie van Paasvee in 2019 leverden we de beste afgemeste stier en wonnen we de hoofdprijs. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Ook dit jaar doen we weer mee. Maar ik heb geen verwachting. We gaan er in ieder geval een mooie dag van maken!” 

Welzijn en transparantie

Hoewel voor de Paasvee extra aandacht wordt besteed aan de dieren, is er niet zoveel verschil met de standaardverzorging van het vee bij Stal de Keinse. “Die is altijd op hoog niveau”, zegt Stef over de stal waar rust, welzijn en transparantie centraal staan.

Stef is de tweede generatie in het familiebedrijf Keurslagerij Arie Klaver. Zijn vader en grondlegger Arie Klaver legde het fundament voor de slagerij die tegenwoordig klanten van ver over de stadsgrenzen ontvangt. Stef: “Bij ons staat het dierenwelzijn, de kwaliteit van onze producten, onze klant én ons team voorop. Iedere klant verwacht bij ons de allerbeste kwaliteit vlees. De lat ligt hoog”, zegt Stef. Net als iedere andere ondernemer heeft Stef met verschillende uitdagingen te maken. De nieuw te bouwen winkel in winkelcentrum Makado is daar één van. “Zoals iedere verbouwing gaat die in het Makado ook met de nodige hindernissen gepaard”, vertelt Stef nuchter. 

Opening

“Het grote voordeel van de vertraging is, dat we de tijd hebben om in onze huidige, tijdelijke winkel van alles uit te testen, voordat we het in onze definitieve winkel doorvoeren. Van optimale routing, tot hypermoderne vleesverwerkingsapparatuur en van duurzaam verpakkingsmateriaal tot energiezuinige koeling. We verwachten dat de opening voor het eind van het jaar zal plaatvinden. Maar je begrijpt: ik houd een slag om de arm!”

De familie Klaver vindt haar oorsprong op de boerderij en weet daardoor precies wat er nodig is om een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. In die missie heeft Stef in Stal de Keinse een volwaardig partner gevonden. “Wij vinden het belangrijk, ook met het oog op de toekomst en de continuïteit, dat we controle hebben over het vee. De dieren moeten goed verzorgd worden en in een rustige omgeving verblijven waar ze kwalitatief hoogwaardig voer krijgen. Daarom hebben we destijds de samenwerking gezocht met de mesterij van André en Mirjan Bregman. Als je ’s zomers langs de Westfriese Omringdijk rijdt, kun je onze runderen zien grazen in de wei. De bewustwording rondom vlees zorgt ervoor dat de consument zich steeds meer bewust is van wat hij eet. Je kunt prima een dagje of twee zonder vlees, maar áls je vlees eet, moet het een goed stuk vlees zijn. Ons rundvlees groeit op in Schagen, wordt hier geslacht én wordt hier opgegeten!”, zegt Stef.

Superteam

Grillworst, barbecueworst, ossenworst van eigen rundvlees, huisgerookte achterham en filet americain, dagelijks vers gemaakt door worstenmaker Kees. Hij maakt samen met chef en collega-vakman Eldert Groet deel uit van een vakkundig team. Stef “We hebben een superteam, waarvan velen al jaren aan ons verbonden zijn. Hoe ze me steunen en ons bedrijf hoog in het vaandel hebben: daar ben ik ze dankbaar voor. Ik ben zo trots op ze!” Hij besluit: “Woensdag 29 maart sluiten we om 13.00 uur en maken we er samen op de Paasvee een gezellige dag van. Ik verwacht dat het feest tot in de late uurtjes zal duren!”