Rechtstreeks wonen aan het Alkmaardermeer

Partnerbijdrage
Een uniek uitzicht op het Alkmaardermeer.
Een uniek uitzicht op het Alkmaardermeer. (Foto: aangeleverd)

REGIO - In de haven van Akersloot zullen 90 appartementen worden gerealiseerd verdeeld over 8 woonblokken. Het is er een baken van rust, met tegelijkertijd de reuring in omliggende steden als Haarlem en Alkmaar. De nog te bouwen appartementen variëren in oppervlakte van 49 tot maar liefst 357 m2, waarbij de haven en het Alkmaardermeer centraal staan. 

Zo worden royale buitenruimtes verwezenlijkt met uitzicht over de haven of rechtstreeks uitkijkend over het Alkmaardermeer. De 90 appartementen die gerealiseerd worden zijn royale 2, 3 en 4-kamer appartementen. Bij dit woonproject is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Zo worden de woningen volledig gasloos en krijgt elke woning een eigen aardwarmtepomp of lucht water warmtepomp. De nieuwbouwappartementen hebben daardoor zeer lage energielasten.

De verkoop is in handen van VLIEG makelaars uit Alkmaar. Zij voeren de gesprekken met kandidaat kopers en merken dat er zeer enthousiast wordt gereageerd op het gehele plan. “De ligging is prachtig en uniek te noemen aldus Marcus Kuip van VLIEG makelaars. Binnen 6 weken is inmiddels 70% verkocht en we merken dat veel kopers de kleinschalige opzet en de ligging aan het water met een eigen haven prachtig vinden. Maar nog niet alles is verkocht en er zijn nog diverse appartementen beschikbaar met een waanzinnig uitzicht over het Alkmaardermeer”, aldus Kuip van de makelaarsorganisatie. 

Ligging

De negentig appartementen - verdeeld over acht woonblokken - schommelen in oppervlakte van 49 tot 357 vierkante meter. In de prijsrange van € 450.000 tot ca. € 900.000 euro vrij op naam zijn nog diverse appartementen beschikbaar. “En op dat prijsniveau heb je dan wel een appartement met een fantastisch uitzicht over de haven of het Alkmaardermeer benadrukt Kuip. En voor wie echt iets exclusiefs zoekt, is er nog een Penthouse beschikbaar van 357 m2 woonoppervlakte en 275 m2 buitenterras. De toekomstige bewoners vallen vooral voor de ligging”, stelt Kuip. „Ze wonen straks direct aan het Alkmaardermeer met een eigen ligplaats voor hun boot in de binnenhaven. Akersloot is een rustig dorp maar wel met voldoende voorzieningen en daarbij is Alkmaar op fietsafstand bereikbaar. En als je gaat voor meer rust dan fiets je zo naar het duingebied en de kust. Kuip adviseert kandidaat kopers vooral om de website www.wonenaanhetalkmaardermeer.nl eens te bezoeken.

De tekst loopt door onder de foto.


Appartementen met een fantastisch uitzicht over de haven of het Alkmaardermeer.

Tervoort Egmond is de aannemer

Alle appartementen zijn toekomstbestendig. „Het gaat om een ’bijna energieneutraal gebouw, zo geeft Hessel Stoel van Tervoort aan. Alle woningen krijgen een warmtepomp met een boring tot een diepte van 150 meter. De isolatie is hoogwaardig, het materiaalgebruik duurzaam met bijvoorbeeld gemodificeerd hout en de appartementen zijn gasloos.”

De planning voor Wonen aan het Alkmaardermeer is in kaart gebracht. Nog voor het einde van dit jaar is de grond bouwrijp gemaakt en zijn er volgens Tervoort al tal van nutsvoorzieningen aangelegd zoals elektriciteits- en datakabels en rioolbuizen. „Daarmee lopen we voor de muziek uit en kunnen we begin 2024 daadwerkelijk met de bouw beginnen.” De prognose is dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2026 hun appartementen in Wonen aan het Alkmaardermeer kunnen betrekken. Wij kunnen niet wachten om te beginnen aan dit mooie project, aldus Hessel Stoel.

Wenst u meer informatie omtrent dit project? Bezoek dan de website www.wonenaanhetalkmaardermeer.nl of neem contact op met VLIEG makelaars op 072-5110600.