CDA Fractie HHNK dringt aan op goede communicatie

Partnerbijdrage
Ondersteunde foto van water.
Ondersteunde foto van water. (Foto: Pexels)

CALLANTSOOG - De recente overlast door hevige regenval heeft in Callantsoog geleid tot bezorgdheid en schade bij lokale bewoners. De CDA-fractie binnen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) reageert op deze kwestie en roept op tot goede samenwerking en proactieve maatregelen.

Rondom de wateroverlast in Callantsoog

Axel Dil, woonachtig aan de Zeeweg, ondervond de afgelopen dagen ernstige wateroverlast in zijn woning, met aanzienlijke schade tot gevolg. De onduidelijkheid over verantwoordelijkheden tussen de gemeente Schagen en het HHNK baart zorgen en leidt tot frustratie bij getroffen bewoners zoals Dil.

CDA-HHNK pleit er continu voor dat HHNK een verbindend en betrokken waterschap is naar zijn inwoners maar ook naar mede-overheden. CDA-HHNK heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van HHNK:

  • Bent u het met CDA-HHNK eens dat HHNK met veel empathie inwoners te woord moet staan, die slachtoffer zijn geworden van wateroverlast? 
  • Bent u het met CDA-HHNK eens dat het waterschap en de gemeente met één mond zouden moeten spreken als er mensen slachtoffer zijn geworden van wateroverlast? 
  • Wilt u zich blijven inzetten voor een goede communicatie en de samenwerking met gemeenten in algemene zin en met de gemeente Schagen in dit geval om zo doeltreffend mogelijk om te gaan met wateroverlastsituaties en goed te communiceren richting mensen die slachtoffer zijn geworden van wateroverlast? 
  • Kan HHNK in Callantsoog nog bijdragen aan het voorkomen van toekomstige schade door wateroverlast?
Afbeelding