Black Friday dit jaar extra interessant

Partnerbijdrage
Knibble.nl heeft de beste deals.
Knibble.nl heeft de beste deals. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Dit jaar wordt Black Friday, oorspronkelijk een Amerikaanse traditie die nu wereldwijd wordt omarmd, extra interessant. De consumentenelektronica-markt staat onder druk en wordt geconfronteerd met overvolle voorraden, wat de mogelijkheid biedt voor een overvloed aan mooie deals.

Uitpuilende voorraden en een markt onder druk 

Vanaf zaterdag een week lang kortingen

Vroeger beperkt tot slechts één dag na Thanksgiving, is Black Friday in de loop der jaren veranderd. De aanbiedingen beginnen vaak al op de zaterdag ervoor, waardoor consumenten gedurende de hele week kunnen profiteren van hoge kortingen. Eerder onderzoek door de onafhankelijke vergelijkingssite Knibble laat zien dat Black Friday dé ultieme aanbiedingsperiode van het jaar is.

Uitpuilende voorraden

De huidige overvloed aan voorraden is het resultaat van overmatige inkoop tijdens de hoogtijdagen van de coronapandemie en verstoringen in de toeleveringsketen. Bedrijven wereldwijd hebben aanzienlijke voorraden opgebouwd, waardoor er druk is ontstaan op de marktprijzen.

De laagste prijs

De consumentenelektronicabranche ondervindt daarnaast druk door economische factoren, waaronder een afkoeling van de economie en inflatie. Dit heeft geleid tot verminderde kooplust onder consumenten, die nu eerder geneigd zijn hun besteedbare inkomen te reserveren voor andere zaken zoals reizen en vrijetijdsactiviteiten. Deze marktomstandigheden betekenen dat consumenten tijdens Black Friday kunnen uitkijken naar aanzienlijke kortingen op producten zoals smartphones, laptops, televisies, gameconsoles en meer. Knibble.nl zal consumenten helpen de beste deals met de laagste prijs ooit te vinden, zodat ze kunnen besparen in deze tijd waarin besparing relevanter is dan ooit tevoren.