Dynamic Tennis: een lichte racketsport

Sport
Inmiddels mag deze sport zich in een toenemende populariteit verheugen.
Inmiddels mag deze sport zich in een toenemende populariteit verheugen. (Foto: Unsplash)

‘T ZAND - Dynamic Tennis in ‘t Zand is opgericht in januari 2009 en geadopteerd door Gymlust. Officieel heten zij Gymlust DT, maar zij zijn een zelfstandige vereniging met een eigen verantwoordelijkheid.

Dynamic Tennis is een lichte racetsport, dat wordt gespeeld met een racket in een maat tussen een tennis- en een badmintonracket.

Wat is Dynamic Tennis? Het is een lichte racketsport, dat wordt gespeeld met een racket in een maat tussen een tennis- en een badminton racket. Er wordt gespeeld met een zachte lichte bal, zo groot als een tennisbal. Het net hangt op de zelfde hoogte als een tennisnet en het speelveld is klein, dezelfde maat als van een badmintonveld. Dat klinkt interessant.

Dubbel en enkel spel is mogelijk door dames en heren, de sport is voor alle leeftijden maar de meesteleden zijn 50-plus. Elke donderdag speelt men van 09:15 tot 11:45 uur in Sporthal de Multitreffer. 

Kennismaken

Om kennis te maken met de vereniging en sport kun je je aanmelden op genoemde dag en tijden. Je mag drie keer gratis meespelen. Als je mee doet is het belangrijk om zaalschoenen zonder zwarte zool te dragen. Rackets zijn ter plaatse beschikbaar. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee.

Het gaat om het spel en niet om de knikkers.