Cabaretier Ernest Beuving en Krijgkunst speelt Emily

Uitgaan
Colet Nierop, Joke van Rijn en Marisca Alkemade met rechts Ernest Beuving.
Colet Nierop, Joke van Rijn en Marisca Alkemade met rechts Ernest Beuving. (Foto:Katinka Krijgsman / Tim van Emmen)

SCHAGEN - Prozac eens lekker door. Cabaretier Ernest Beuving belandde ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral: ’Hoe gek is het om het niet te zijn?’ Hij is als cabaretier een multitalent. Met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en ongelooflijk soepele improvisaties. Aanschouw de voorstelling 1 april. Krijgkunst speelt Emily. De muzikale reis door het leven van Emily Dickinson is te zien vanaf zondag 2 april.

In de voorstelling ’Prozac eens lekker door’ presenteert Beuving een compilatie van zijn drie huidige theatervoorstellingen: ’Klap van de korenmolen’, ’Skoren’ en ’So long Cohen’. Al zit hij zelf aan de antidepressiva zijn motto is: prozac eens lekker door. Hij weet dat een hoefijzer ook geluk brengt als je er één op je kop krijgt: “Dan heb je namelijk geluk dat het paard er niet meer aan vast zat.”

Zijn acts gaan alle kanten op; van een Toon Hermans over Spuiten en slikken en iPhones, een borderline dansende Keltische zanger tot een Mick Jagger met ADHD. 

Aanvang in het Scagon de Luxe is 20:15 uur de entree bedraagt 15,-, voor 65+ 12,- euro en voor CJP houders 10,- euro. Kaarten zijn online te bestellen. 

Emily

Muzikale reis door het leven van Emily Dickinson in Scagon De Luxe. De voorstelling wordt gespeeld op de volgende datums: 2 april vanaf 15:00 uur, 10 april vanaf 15:00 uur, 4 mei vanaf 20:30 uur, 6 mei vanaf 15:00 uur en 7 mei vanaf 15:00 uur. De entree bedraagt 15,- euro. Kaarten voor beide voorstellingen zijn te bestellen via www.scagondeluxe.nl.

Het theaterstuk ’Emily’, waarin drie actrices het verhaal vertellen van haar jeugd. De strijd om erkenning. Haar opstandigheid, ontgoocheling en berusting en de vergankelijkheid van het leven. Emily Dickinson woonde in Amherst, Massachusetts, op de Homestead, haar ouderlijk huis. Samen met haar vader, haar moeder, haar jongere zuster Lavinia en haar broer Austin. Van haar zijn 1775 gedichten en 1949 brieven bekend. Na haar dertigste jaar trok de dichteres zich terug en slechts bij hoge uitzondering ontving zij gasten. ,,Vaders huis en mijn tuin, dat is mijn wereld’’, schreef zij, ,,Ik hoefde nooit ergens heen om mijn paradijs te vinden, ik vond het allemaal hier’’. De bron van haar creativiteit was desondanks onuitputtelijk.

‘Emily’, als theaterstuk, werd opgebouwd uit een veertigtal gedichten en uit honderden citaten uit haar brieven. Dit alles is beschreven door de, in 2019 overleden, Amerikaanse auteur William Luce.