Verfijnd, artistiek slotconcert in Valkkoog

Uitgaan
Verfijnd en artistiek.
Verfijnd en artistiek. (Foto: Erika Rodin)

VALKKOOG - Voor het laatste concert van het seizoen heeft het kerkje van Valkkoog vier fantastische musici weten te strikken. Het kwartet ‘Revue Blanche’ zorgt zaterdag 8 april voor een verfijnd, artistiek, bijzonder mooi concert in het kerkje.

Revue Blanche is een Brussels vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke en kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds de oprichting in 2010 heeft het kwartet een indrukwekkend parcours afgelegd met mijlpalen als de Klara-award voor Jonge Belofte in 2013 en de YAMaward in 2016.

De vier musici onderscheiden zich met hun bezetting, maar ook door hun bijzondere repertoirekeuze. Zo spelen en zingen ze in Valkkoog onbekende maar interessante werken van onder meer Auric, Ravel, Duparc en Satie. Deze Franse laat-romantische en impressionistische composities uit de periode eind 19e en begin 20e eeuw brachten ze in het najaar van 2021 uit op de cd ‘Misia’. De pers schreef over deze cd: ‘Dit is een van de aangrijpendste opnames die ik de afgelopen jaren heb gehoord. Dit is intens, oprecht diepgravend en overweldigend mooi.’

De ranke, zuivere stem van sopraan Lore Binon en haar beeldende voordracht zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek, net als het bijna magische spel van de drie instrumentalisten. Revue Blanche is de ideale pleitbezorger van Franse stukken die heden ten dage ten onrechte veel te weinig worden uitgevoerd.

Informatie

Kaarten reserveren kan via de website www.kerkjevalkkoog.nl. Entree 15,- euro (exclusief 1,- euro reserveringskosten). Het concert begint om 20:00 uur, de deuren gaan open om 19:30 uur.

Fantastische musici.