Twee rasmusici van wereldklasse in Valkkoog

Uitgaan
Birthe Blom.
Birthe Blom. (Foto: aangeleverd)

VALKKOOG - Wat deze week in het Concertgebouw is te horen, biedt het kerkje van Valkkoog volgende week laagdrempelig aan. Zo treedt zondagmiddag 10 december Birthe Blom op in Valkkoog. Een goed voorbeeld van oogsten wat je ooit hebt gezaaid. Toen Birthe nog een beginnende violiste was, bood het kerkje haar een podium. Nu zij een wereldwijd vermaarde soliste is, komt zij graag terug in Valkkoog.

Birthe Blom studeerde onder meer bij Herman Krebbers en studeerde cum laude af aan het Conservatoire de Lausanne. Zij treedt op in binnen- en buitenland, zowel in recitals als solistisch met orkesten, en werkte met dirigenten als Jurjen Hempel, Martin Panteleev en Jaap van Zweden.

De twee rasmusici Birthe Blom en pianiste Ketevan Sharumashvili vonden elkaar in het duospel. Zij brengen in Valkkoog drie monumentale sonates ten gehore van Beethoven, Schubert en Schumann. Liefde, passie en weemoed voeren de boventoon in dit programma. Daarnaast spelen zij enkele luchtiger werken van de Litouwse componist Godowski, die voor de combinatie viool/piano een aantal lyrische composities schreef.

Informatie

Het concert is zondagmiddag 10 december. Kaarten reserveren kan via de website www.kerkjevalkkoog.nl. Entree 17,50 euro (plus 1 euro reserveringskosten). Het concert begint om 15.00 uur, de deuren gaan open om 14.30 uur.