Muziek aan de Keukentafel

Uitgaan
Muziek aan de Keukentafel.
Muziek aan de Keukentafel. (Foto: Dirkshorn Bruist)

DIRKSHORN - De Protestantse Kerk te Dirkshorn verwelkomt  zaterdag 9 december 20.00 uur muziekliefhebbers voor een bijzondere avond met Mirjam Boekel en haar muzikale vrienden. Voor reserveren en meer informatie ga je naar www.cultureeldirkshorn.nl.

Mirjam Boekel en haar getalenteerde muzikale vrienden beloven een unieke muzikale ervaring te bieden in de sfeervolle setting van de Protestantse Kerk. Met een mix van eigen composities en passende covers voor de tijd van het jaar, belooft het een gevarieerde avond aan de keukentafel te worden.

Ontstaan van het project

Het muzikale project ‘Muziek aan de Keukentafel’ vond zijn oorsprong in september 2021. Tijdens een periode van nationale crisis vonden Mirjam Boekel en Tup Pot inspiratie om samen muziek te maken aan de keukentafel. Mirjams originele composities, zowel tekst als muziek, werden samen met Tup omgezet in unieke muzikale pareltjes.

De resultaten variëren van vrolijke en luchtige liedjes tot ontroerende en contemplatieve melodieën. De teksten halen inspiratie uit het dagelijkse leven en vertellen verhalen die variëren van fantasie tot dromen. Mirjam begeleidt zichzelf op gitaar en neemt de zang voor haar rekening, terwijl Tup de bas en mondharmonica voor zijn rekening neemt. Alle arrangementen zijn op gevoel gemaakt, zonder formele muzikale vooropleiding, en de nummers worden gezongen in het Nederlands, Engels en zelfs in het West-Fries.

De leden van de country-coverband M.A.F. voegen hun talenten toe aan het project, waardoor de voorstelling een unieke en levendige dynamiek krijgt. Dit creatieve proces, gedreven door verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen, resulteerde in de voorstelling “Met jou! Muziek aan de Keukentafel”, omdat Mirjam en haar vrienden geloven dat alles ‘met jou’ gewoon net even leuker is. Wees getuige van deze bijzondere avond vol muzikale verrassingen en warmte in de donkere decembermaand.