Passion in de Polder 2024: groot spektakel in nieuwe vorm

Uitgaan
Groot spektakel in nieuwe vorm.
Groot spektakel in nieuwe vorm. (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG/’T ZAND - Het grootste spektakel van de Zijpe komt er weer aan: Passion in de Polder. Aanstaande 15, 16, en 17 maart wordt het lijdensverhaal van Jezus opgevoerd in de kerken van Schagerbrug en ’t Zand. Net als vorige jaren ondersteunen de liederen (vooral in het Nederlands) het verhaal.

De Passion is natuurlijk bekend van televisie, maar iedere keer weet een grote groep vrijwilligers en muzikanten ook een bijzondere versie neer te zetten in de Zijper polder. Het verhaal gaat over de laatste week van Jezus. Wie was deze Jezus? Was hij een rebel? Verraden door een vriend? Waarom? Vragen die voorafgaand in je opkomen.

Op geheel eigen manier wordt er in de Zijpe invulling gegeven aan die vragen. Daarnaast zijn er maar liefst 17 tunes uit de popmuziek, onder andere van U2, Johnny Cash, Elvis Presley, The Pretenders en Leonard Cohen.

Rollen

De ruim veertig vrijwilligers repeteren al maanden om muziek en teksten onder de knie te krijgen. Esther Raatgers straalt als dirigeert. Gitarist Robbert Smit swingt, maar hij speelt ook subtiel. Bij een aantal nummers wordt hij op piano geassisteerd door Joost Tuithof die tevens de rol van Pilatus vervult. Veel koorleden acteren ook. De grotere rollen worden neergezet door Hans Vos (hij speelt Jezus), Nick Worp (Petrus) en Jaap Keijser (Judas). Melanie Uijleman overtuigt weer. In de vorige editie van Passion in de Polder speelde zij Maria, de moeder van Jezus. Deze keer speelt ze een nieuwe rol, namelijk de vrouw van Pilatus. Johan Mak schreef het script en verzorgt de regie.

Speeldata

Passion in de Polder wordt drie keer opgevoerd. Je kunt er vrijdag 15 maart bijzijn in de kerk van Schagerbrug (aanvang 20.00 uur). Zaterdag 16 maart in de kerk van ’t Zand (aanvang 20.00 uur). Zondag 17 maart in de kerk van ’t Zand (aanvang 15.00 uur). De kerken zijn een half uur van tevoren geopend. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.