Muzikale zoektocht naar geluk in Valkkoog

Uitgaan
Het duo Rozemond & Bekkers treedt op in Valkkoog.
Het duo Rozemond & Bekkers treedt op in Valkkoog. (Foto: aangeleverd)

VALKKOOG - Jacobien Rozemond (viool en zang) en Renée Bekkers (accordeon) zijn als duo zeer geliefd bij het publiek. Sinds 2018 musiceren zij samen en zijn ze te horen in vele kamermuziekseries en op festivals. Zondagochtend 10 maart geven zij een koffieconcert in het kerkje van Valkkoog.

Het duo Rozemond & Bekkers laat het publiek genieten van de vele soorten temperamenten waar deze bezetting zich zo mooi voor leent. Tijdens hun optredens zorgen zij voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en modern.

In het programma BLISS, dat ‘perfecte vreugde’ of ‘gelukzaligheid’ betekent, verklanken Jacobien en Renée de zoektocht naar geluk aan de hand van uiteenlopende componisten. Zo klinken er tranen in het stuk ‘Tears’ van Bent Lorentzen en wordt hemelse gelukzaligheid bereikt in ‘Clairières dans le ciel’ van Lili Boulanger. Laat je meeslepen door de opzwepende tangomuziek van Piazzolla of raak in trance door de oude en serene muziek van Biber en Castello.

De gave, warme viooltoon en de beweeglijke, heldere stem van Jacobien Rozemond, het solide en virtuoze spel van Renée Bekkers op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren en laten je glimlachen.

Informatie

Het concert is zondagochtend 10 maart. Kaarten reserveren kan via de website www.kerkjevalkkoog.nl. Entree 17,50 euro (plus 1 euro reserveringskosten), inclusief een kop koffie of thee. Het concert begint om 11.30 uur, de deuren gaan open om 11.00 uur.