112 schiet doelman te hulp

112-nieuws
Traumahelikopter.
Traumahelikopter. (Foto: stockphoto)

De nasleep van een harde botsing van SVV’s Onder-23 doelman met twee aanvallers van thuisclub Excelsior’20 heeft zaterdag voor lichte paniek gezorgd in sportpark Thurlede. Toeschouwers zagen beide aanvallers er stevig ingaan en bij een duel om de bal op het lichaam van de doelverdediger landen. Die bleef roerloos liggen, maar werd door adequaat ingrijpen van SVV’s verzorger overeind geholpen. Daarmee leek het leed geleden. Totdat de doelman niet veel later toch weer sterretjes zag, ineen zeeg en het ergste gevreesd werd. “Even was er zelfs de vrees, dat hij zijn tong zou inslikken.”

Dat was het moment om 112 te bellen. Gezien de ernst van de situatie werd daar besloten om vanaf Rotterdam Airport de traumahelikopter in te zetten. Die landde rond kwart over twee op het complex van Excelsior’20.

In het ziekenhuis, waar de doelman tijdens het weekeinde bleef, bleek dat hij een hersenschudding en een gebroken borstbeen had opgelopen. “Hij is inmiddels weer thuis en het gaat beter met hem”, meldt SVV-voorzitter Mario Krabbendam maandagavond desgevraagd. “Toch zal hij zich acht weken rustig moeten houden en in ieder geval niet voetballen.”

Krabbendam dicht de verzorger, die een fysio-achtergrond heeft, en de scheidsrechter, met een BHV-opleiding (Bedrijfs Hulpverlening), alle lof toe. “Die mannen verdienen onze dank. Ze hebben door hun resolute optreden zeker erger voorkomen.” De wedstrijd, die rond het middaguur was begonnen, werd bij een 1-0 tussenstand, niet meer afgemaakt en gestaakt. Zaterdag wacht SVV op Harga om 14.30 uur de thuisbeurt tegen Kethel Spaland.