Aanhouding bij verkeerscontrole Hargalaan

112-nieuws
Aanhouding bij verkeerscontrol
Aanhouding bij verkeerscontrol (Foto: Flashphotonl)

Woensdagochtend heeft de verkeerspolitie van Rotterdam een verkeerscontrole gehouden op de Hargalaan tussen Schiedam en Vlaardingen. 

Er werd gecontroleerd op snelheid, de algehele toestand van het voertuig, en op het gebruik van alcohol en drugs. Ook was er een rollerbank aanwezig om de snelheid van scooters te meten. In een kort tijdsbestek werden diverse voertuigen van de weg gehaald voor een korte controle. 

Hierbij werd ook gelet op de staat van het voertuig. Zo had één auto wel heel gladde banden. De bestuurder kreeg hiervoor een waarschuwing. Een andere bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslag van een speekseltest bleek positief, waarna de man in de boeien werd geslagen.

Ook werd de snelheid van passerende voertuigen gecontroleerd. Onder het viaduct werd langere tijd gelaserd door agenten; bestuurders die te hard reden, kregen een bekeuring. Op de rollerbank bleek dat het merendeel van de scooters een nette snelheid had. Echter werd een enkele snorscooter geklokt met een te hoge snelheid.