Festival De Opstokerij

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Schiedam - Het nieuwe jaar begint goed in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 met het gloednieuwe Festival De Opstokerij op 6, 7 en 8 januari.

Het nieuwe theatergezelschap De Stokerij speelt theatervoorstellingen en er is een speciaal filmprogramma.

Pluk van de Petteflet

Vrijdag draait om 19.00 uur Pluk van de Petteflet, met o.a. Erik van Muiswinkel (te gast bij Nachtgasten op zaterdag), Arjen Ederveen en Jack Wouterse en om 21.00 uur draait Hell or High Water (keuzefilm Anne Rats).

Meet & greet

Zaterdag is er van 11.00 tot 14.30 uur deel I van de marathonvertoning van de televisieserie Otje, met in de hoofdrol Anne Rats. Zij is om 12.50 uur aanwezig voor een meet-and-greet! Om 20.30 uur draait Down to Earth (keuzefilm Koen Wouterse).

Nachtgasten

Zondag speelt van 12.30 tot 15.00 uur deel II van de marathonvertoning Otje en om 15.30 uur is de film Isabella te zien, de eerste Nachtgastenfilm en de eerste Nederlandse film op basis van improvisatie. Aansluitend beantwoorden de makers van de film vragen: Yorick Zwart en Koen Wouterse. Tickets voor dit filmprogramma zijn te reserveren via www.wennekercinema.nl. Maar er is meer: een leeshoek van de bibliotheek. Een fototentoonstelling over het stadsspektakel Hamlet door fotograaf Hans Anderson. Ook is er zaterdag en zondag om 17.45 een jeneverquiz.

Breifestijn

Onder leiding van Tineke Tode breien dames tijdens festival De Opstokerij zaterdag 7 januari van 11.00 tot 20.15 uur en zondag 8 januari van 11.00 toto 20.00 uur verder aan enorme dekens tijdens het Kiwibreifestijn. De dekens worden na het festival overhandigd aan Pameijer. Wie mee wil breien is van harte welkom. Gekookt wordt er ook! Cotto&Mangiato (vrijdag), Brasserie Stadhuis (zaterdag) en La Salita (zondag) maken driegangen-theatermaaltijden, te reserveren in combinatie met een voorstelling. Info: http://destokerijschiedam.nl of facebook.com/stokerijsdam